Čiuožėjai partneres atranda už Atlanto

Europos čempionate Lietuvai atstovaus dvi naujos ledo šokėjų poros

Kroatijoje vykusiame stambiame tarptautiniame dailiojo čiuožimo turnyre „The Golden Spin of Zagreb” gerai pasirodė Lietuvos šokių ant ledo poros – Katerina Kopeli ir Deividas Stagniūnas bei Nikoletė Hauz ir Aidas Reklys. Abi čiuožėjos – JAV pilietės.

Iš viso varžybose dalyvavo sportininkai iš 23 šalių.

Pora Kroatijoje pranoko lūkesčius

Puikiai turnyre „The Golden Spin of Zagreb” debiutavo nauja Lietuvos šokių ant ledo pora Katerina Kopeli ir Deividas Stagniūnas, kurie iškovojo bronzos medalius. 18-metė amerikietė ir 21 metų kaunietis kartu čiuožti pradėjo prieš pusmetį, kai ankstesnioji kauniečio partnerė Klover Zacman nutarė mesti sportą.

„Atsižvelgiant į tai, kad pora čiuožia tik pusmetį, toks rezultatas yra labai geras. Šis sezonas porai ypatingas ir tuo, kad tai pirmieji metai, kai Deividas ir Katerina iš jaunimo grupės perėjo į suaugusiųjų, – kalbėjo Lietuvos čiuožimo federacijos viceprezidentė Lilija Vanagienė. – Pora treniruojasi Vašingtone pas žinomą Rusijos trenerę Jeleną Garaniną, kuri be galo džiaugiasi jų darbštumu ir didžiuliu noru siekti kuo aukštesnių rezultatų”.

D.Stagniūnas JAV treniruotis pradėjo būdamas 16 metų, o pastaruosius trejus metus šioje šalyje jis gyvena nuolat.

Tikisi patekti į olimpines žaidynes

Čiuožėjas „Kauno dienai” sakė, kad su naująja partnere mato dideles galimybes ir tikisi, kad jiems pavyks iškovoti kelialapį į Vankuverio žiemos olimpines žaidynes: „Jeigu dirbsime taip, kaip dabar, be problemų pateksime į olimpiadą. Pasitikiu savimi”.

Tačiau Europos čempionate, kuris sausio 22-26 dienomis vyks Lenkijos sostinėje Varšuvoje, pora nesitiki aukštų vietų: „Europos čempionate mūsų tikslas bus tik pasirodyti, prisistatyti, kol kas jokių vietų neplanuojame. Džiaugiamės, kad turime labai puikią trenerę, kad sulaukiame gerų atsiliepimų ir tikime, kad mums viskas – prieš akis”.

D.Stagniūną ir K.Kopeli į neseniai vykusį savo ledo šou buvo pasikvietę Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

„Pirmą kartą dalyvavome tokiame šou. Dar niekada neteko čiuožti stebint keliems tūkstančiams žiūrovų. Labai malonus jausmas. Be to, mums reikia pratintis prie žiūrovų, kad nesutriktume Europos čempionate, kur susirinks dar daugiau žiūrovų. Tad mums dalyvauti ledo šou buvo visapusiškai naudinga”, – kalbėjo D.Stagniūnas.

Treniravo M.Drobiazko ir P.Vanagas

Varžybose Zagrebe dalyvavo dar vienas naujas Lietuvos šokių ant ledo duetas – 17-metė Nikoletė Hauz ir 24 metų Aidas Reklys. Jie užėmė 6 vietą. Ilgus metus itin artistiškas A.Reklys dalyvavo dailiojo čiuožimo vyrų varžybose, jis šešis metus iš eilės tapo Lietuvos suaugusiųjų čempionu, atstovavo Lietuvai Europos ir pasaulio čempionatuose.

Šių metų birželį, atsiradus partnerei, kaunietis nutarė išbandyti jėgas šokiuose ant ledo ir išvyko treniruotis į JAV. Tris mėnesius Idaho valstijoje juos treniravo ir programas jiems rengė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas.

A.Reklys ir N.Hauz taip pat turi teisę dalyvauti Europos dailiojo čiuožimo čempionate. Lietuvai šokių ant ledo varžybose suteiktos dvi vietos, nes M.Drobiazko ir P.Vanagas 2006 metų Europos dailiojo čiuožimo čempionate Prancūzijoje iškovojo bronzos medalius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Čiuožėjai partneres atranda už Atlanto"

  1. gyte

    Puiku, kad turime 2 naujas sokiu ant ledo poras! Dziugu, kas Copely su Stagniunu per toki trumpa laika pasieke neblogu rezultatu.
    Tik vienas pastebejimas straipsnio autoriams: Stagniunas niekada nesoko su Clover Zatsman. Su ja soka A. Radisauskas. Buvusi Stagniuno partnere – Kayla Nicole Frey 🙄

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.