Kartu su prizais atletams buvo dalijami ir pažadai

„Šaulio” statulėlė ketvirtą kartą atsidūrė puikaus sportininko ir žmogaus V.Aleknos rankose

Vilniaus operos ir baleto teatre vakar būriavosi daugybė šventiškai pasipuošusių sportininkų – čia vyko geriausiųjų 2006 metų Lietuvos atletų apdovanojimai. Tradicinė „Šaulio” skulptūra jau ketvirtąjį kartą buvo įteikta disko metikui Virgilijui Aleknai.

Geriausių atletų šįkart atvyko pagerbti visi aukščiausieji šalies vadovai.

Apdovanojimus teikė valstybės vadovai

„Maniau, jog priprasiu prie to jaudulio atsiimant šį prizą. Šis jausmas panašus į starto jaudulį prieš varžybas”, – kalbėjo ketvirtą kartą „Šaulį” atsiimdamas V.Alekna.

Stanislovo Kuzmos sukurtą „Šaulį” disko metikui įteikė Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus. Kartu su skulptūra V.Aleknai buvo įteiktas ir 40 tūkstančių litų čekis.

Antrąją vietą geriausiųjų rinkimuose užėmęs penkiakovininkas Edvinas Krungolcas prizą atsiėmė iš Seimo Pirmininko Viktoro Muntiano rankų.

Trečiąjį likusį galiūną Žydrūną Savicką sveikino Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas. Leidžiantis nuo scenos Žydrūnui iš rankų iškrito ir sudužo, pažėrusi daugybę šukių, dovanų gauta taurė. Tai buvo įvertinta kaip geras ženklas visam Lietuvos sportui.

Šiuolaikinės penkiakovės treneriui Jurijui Moskvičiovui ant scenos teko lipti net tris kartus – kai buvo apdovanota geriausia Lietuvos komanda pripažinta penkiakovininkų trijulė, kai buvo pagerbtas E.Krungolcas bei ketvirtasis rinkimuose likęs Andrejus Zadneprovskis.

Penkiakovininkų komandai – E.Krungolcui, A.Zadneprovskiui ir Tadui Žemaičiui atiteko 20 tūkstančių litų premija. Pagerbtas buvo ir T.Žemaičio treneris kaunietis Henrikas Eismontas.

Specialusis „Olimpinių vilčių” prizas įteiktas plaukikui Vytautui Janušaičiui.

Vyriausybė jaučia skolą sportui

Prezidentas V.Adamkus, sveikindamas geriausius šių metų sportininkus, pabrėžė, kad jų pasirodymai bei laimėjimai sutelkia ir suvienija Lietuvos žmones: „Kasmet jūs atliekate misiją, kuri dažnai lieka nepastebėta. Bet jūsų pasirodymai tarptautinėje arenoje sutelkia ir suvienija Lietuvos žmones. Jūsų dėka mes galime džiaugtis ir didžiuotis ta tautine vienybe, kurios paprastai trūksta mūsų kasdieniniame gyvenime. Privalome suvienyti jėgas ir vadovautis komandinės vienybės dvasia, būdinga sportininkams. Jau šiandien reikia pradėti kurti modernią ir aiškiais principais grindžiamą sporto politiką, kuri sutelktų pagrindinių vyriausybinių institucijų bei sporto organizacijų pastangas ir leistų siekti ilgalaikių tikslų”.

Kai V.Alekną, penkiakovininkus, šokėjus gyręs premjeras G.Kirkilas paminėjo ir krepšininkus, salėje nuvilnijo lengvas šurmulys.

„Vyriausybė ne viską padarė šalies sportui, esame jums skolingi. Bet žinome, ką turime daryti, turime parengę planą. Investuosime į jus, į sporto bazes, norime, kad sportuotų visa Lietuva”, – kalbėjo G.Kirkilas.

Geriausiųjų mintyse – šventės

„Šį sezoną neiškovojau labai skambių pergalių, – kuklinosi Europos čempiono medalį vasarą pelnęs V.Alekna. – Tačiau pirmą kartą savo karjeroje laimėjau visas sezono varžybas. Iš jų išskirčiau Europos čempionatą, pasaulio taurės varžybas ir „Grand Prix” finalą. Kitas sezonas bus labai įtemptas, nes tai bus paskutinieji metai prieš Pekino olimpines žaidynes. Svarbiausias startas laukia pasaulio čempionate Japonijoje, kuriame norėčiau pasirodyti taip, kaip visi iš manęs tikisi. Jau prasidėjo sunkus ir nuobodus darbas”.

Artėjančias šventes V.Alekna švęs šeimos rate: „Šių tradicijų nesirengiu keisti”.

2006 metais džiaugėsi E.Krungolcas: „Tai buvo geriausias mano sezonas. Kitais metais svarbiausias startas bus Europos čempionatas, nes jame jau bus dalijami olimpiniai kelialapiai. O artimiausiu metu galvoju linksmai atšvęsti didžiausias metų šventes”.

LTOK įvertino užsieniečių pagalbą

LTOK „Olimpinės žvaigždės” apdovanojimai už pagalbą atkuriant LTOK narystę Tarptautiniame olimpiniame komitete (IOC) vakar buvo įteikti Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos prezidentui italui Džaniui Merlo ir Katalonijos sporto sąjungos vadovui Chavjerui Kontaborui.

Vakar neliko pamiršti visi į LTOK, „Olifėjos” ir „Lietuvos ryto” kasmet rengiamų geriausių sportininkų dešimtuką patekę atletai. Iš Italijos negalėjo atvykti Edita Pučinskaitė, kuriai skirtą prizą atsiėmė Lietuvos rinktinės treneris Valerijus Konovalovas, taip pat užsienyje esantys ledo čiuožėjai Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Už juos prizo neatsiėmė niekas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.