Per šventes sugeba ir padirbėti, ir pašėlti

Artėjant didžiausioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams – dauguma mąsto apie nukrautą vaišių stalą, artimų draugų ir giminaičių būrį ir visų veidus praskaidrinančias linksmybes.

Koncertų organizatoriai ar verslininkai jau prieš kelis mėnesius verbuoja muzikantus koncertuoti jų rengiamuose vakarėliuose ar pobūviuose. Niekam ne paslaptis, kad daugumai dainininkų šis laikas – pats darbymetis.

Įdomu, ar šou verslo atstovai dėl darbo ir pinigų visada aukoja savo šventes? Ar vis dėlto atsisako pelningų pasiūlymų ir linksminasi su šeima bei artimaisiais?

Taigi pasiteiravome, kaip muzikantai šiemet ruošiasi sutikti šventes? Kokių pasiūlymų sulaukė ir ar per koncertus pasirodo specialiais šventiniais rūbais? O gal tiesiog koncertų užsakovai reikalauja, kad jie būtinai atliktų kokią kalėdinę dainą?

Grupės „Yva” lyderė Natalija Zvonkė per šventes ir dirba, ir linksminasi

„Kūčias kasmet švenčiu su šeima, tačiau per Kalėdas ir Naujuosius metus dažniausiai koncertuoju. Kitaip net neįsivaizduoju šių švenčių. Aš net nejaučiu, kad dirbu. Man koncertai – tai vienas malonumas.

Jei ne koncertai, man reikėtų sukti galvą dėl šventinio stalo, kaip tokia proga pasipuošti, ką kviesti į svečius ir kitų ne itin malonių šventinių reikalų. O dabar aš vienu metu ir dirbu, ir linksmai praleidžiu šventes.

Pasitaiko, kad per šias šventes koncertų užsakovai prašo, kad mūsų kostiumai atitiktų šventinę nuotaiką.

Kadangi pati siuvu rūbus, man dėl to jokių problemų neiškyla. Tik problema, kad neturime nė vienos specialiai Kalėdoms skirtos dainos. Tiesiog ta proga stengiamės dainuoti kuo linksmesnes dainas”.

Grupės „Skamp” narys Vilius teigė atsipalaiduojąs po koncertų

„Per šventes koncertų stengiamės neatsisakyti, juolab kad tuo laikotarpiu gerokai išauga uždarbis. Juk tokia muzikantų profesija – linksminti kitus žmones. Galų gale juk mes po koncertų surandame įvairiausių būdų, kaip atsipalaiduoti. Dėl to jokios tragedijos tikrai neįžvelgiu.

Kaip žinote, mes koncertuojame gyvai, todėl kaip kitos grupės per dieną nelekiame į dešimt koncertų. Tiesiog gyvai koncertuojančiai grupei tai neįmanoma. Yra tokių grupių, kurios paleidžia kompaktinę plokštelę, atšoka ir lekia į kitą vietą”.

Violeta Riaubiškytė jau 15 metų nešvenčia Kalėdų ir Naujųjų metų

„Jau penkiolika metų kasmet koncertuoju per šventes ir nieko čia blogo nematau. Toks jau muzikantų gyvenimas, per šventes prasideda pats darbymetis. Visi jau prie to pripratę ir tai niekam nenuostabu.

Būna, kad koncertų rengėjai paprašo pasipuošti snieguolės apdaru, tačiau striptizo per šias šventes šokti dar neteko (juokiasi – Aut.past.).

Svarbiausia per Kūčias pabūnu su šeima, o Kalėdos ir Naujieji metai – daugiau draugų susibūrimo, o ne šeimos šventės”.

Linas Adomaitis per Kalėdas koncertuoti nesiruošia

„Nuolat per Kalėdas koncertuodavau, tačiau šiemet nusprendžiau pabūti su saviškiais ir pats šiek tiek atsipalaiduoti. Juk reikia kažkada pailsėti, visų pinigų neuždirbsi…

O per Naujuosius jau teks padirbėti.

Visada reikalui esant per šventes derinamės dėl aprangos detalių. Kiekviena šventė turi savo spalvas ir koncepciją. Tiesiog visada stengiamės būti originalūs – apsirengiam kaip reikalauja ta tema.

Per šventes dažniausiai per dieną tenka koncertuoti net keliuose koncertuose. Renginių užsakovai žino, kad muzikantams šiuo laiku yra labai svarbi kiekviena minutė, todėl viską derina jau prieš kelias savaites ar mėnesius”.

Gintarė Karaliūnaitė per Kalėdas ne koncertuoja, o švenčia su artimaisiais

„Per Kalėdas niekada nekoncertuoju, norisi pabūti su šeima, artimaisiais. Man Kalėdos – pati gražiausia šventė ir tiesiog būtų skaudu jas sutikti nenaudingai.

Užtenka tų koncertų ir ne per šventes – jau nuo gruodžio mėnesio pradžios ypač padaugėja pasiūlymų, tad per pačias šventes galima sau leisti ir atsipūsti.

Būna, kad koncertų organizatoriai reikalauja pasipuošti, pavyzdžiui, snieguolių ar nykštukų rūbais, tačiau mes nelabai pasiduodam panašioms provokacijoms. Esame gana populiarios ir renkamės tuos užsakymus, kur nori mus matyti tokias, kokios esame, o ne stengtis paversti mus klounėmis.

Mes ir taip per šventes pasipuošiame bei stengiamės žmonėms pakelti šventinę nuotaiką”.

„Delfinų” lyderis Stano šventes sutinka kelyje

„Jau šešerius metus Naujuosius sutinku mašinoje, t.y. pakeliui iš vieno koncerto į kitą. Tuomet sielą užplūsta labai keistas jausmas, kadangi greitkelyje būna ypač tylu, nė vienos mašinos, atrodo lyg aplinkui nebūtų nė gyvos dvasios. Tiesiog visi tuo metu draugų ir artimųjų kompanijose linksminasi… Be abejo, ir mes tuo metu automobilyje pakeliame šampano taures.

O kalbant apie šventinę aprangą, kartą koncerto metu teko net dėvėti Senelio Šalčio rūbus. Visi grupės nariai ant scenos pasirodė su Senio Šalčio barzda, iš pradžių niekas net nesuprato, kuris čia dainininkas. Bet, tiesą pasakius, buvo itin karšta ir nemalonu koncertuoti apsivilkus šiuos rūbus. Dabar jau „nebepasirašom” panašiems pasiūlymams (juokiasi – Aut. past.).

Nors savo sukurtos specialios kalėdinės dainos neturime, tačiau visada ką nors gyvai paimprovizuojam švenčių tematika”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.