Košmaras Šilutėje: močiutė nužudyta, anūkė išprievartauta

Vakar namuose Šilutėje kraujo klane rasta nužudyta garbaus amžiaus moteris bei išprievartauta, tik per plauką gyva išlikusi jos 14-metė anūkė. Teisėsaugininkai sulaikė įtariamąjį – daugybę kartų teistą neblaivų kaimyną.

Apie 4 val. Šilutės rajono policijos komisariato darbuotojai sulaukė pranešimo apie kraupų nusikaltimą. Apie Žemaičių Naumiesčio gatvės 3 name įvykdytą nusikaltimą pareigūnams pranešė atsitiktinis žmogus.

Pasak vyriškio, kruvinu megztiniu vilkėjęs 30-metis šilutiškis Darius Butkus jo, kaip buvusio kolegos, paprašė pavežėti iki Traksėdžių kaimo. Bevažiuojant D. Butkus žmogui be skrupulų papasakojo, esą jis ką tik „papjovė močiutę ir jos anūkę”.

Vyras pakraupusiam vairuotojui sakė, kad taip pasielgęs, nes prireikė pinigų, ir pasiūlė pirkti paauksuotus auskarus bei žiedą.

Berniuko nelietė

Pasibaisėjęs išgirsta istorija vyriškis nuvežė D. Butkų į jo nurodytą vietą bei operatyviai informavo pareigūnus.

Į Žemaičių Naumiesčio gatvę nuvažiavę, tačiau užrakintas buto duris aptikę pareigūnai ne iš karto patikėjo gauta informacija. Netrukus buvo surasti buto šeimininkai – vyras ir žmona, kurie tą naktį dirbo naktinėse pamainose.

Pravėrus buto duris visi įėjusieji pašiurpo. Lovoje aptiktas iki pusės išrengtos 71 metų Joanos G. kūnas su durtine pjautine žaizda žande. Kitame kambaryje rasta ir 14-metė šeimininkų dukra su žaizda kakle. Mergaitė buvo dar gyva, nors, kaip ir močiutė, gulėjo kraujo klane.

Paauglė buvo skubiai išgabenta į Šilutės ligoninę, vėliau pervežta į Klaipėdos vaikų ligoninę. Anot medikų, nepilnametė sunkiai sužalota, tačiau turėtų išgyventi. Pirminiais duomenimis, mergaitė ne tik žalota peiliu, bet ir smaugta. Įtariama, kad paauglė ir jos močiutė buvo išprievartautos.

Spėjama, kad D. Butkus naktį nusprendė apsilankyti pas mergaitę, žinodamas, kad jos tėvai naktimis dirba. Kaimynas negalėjo žinoti, kad ras ir pasisvečiuoti atvykusią jos močiutę.

Minėtame bute buvo ir dvejų metukų berniukas, 14-metės brolis. Lovelėje aptiktas berniukas buvo sveikas, nepatyręs jokių fizinių sužalojimų. Butas buvo išvertas, tad greičiausiai nepasitenkinęs žudymu bei prievartavimu nusikaltėlis jį dar ir apvogė.

Kaltės neneigia

Netrukus Šilutės priemiesčiu vadinamame Traksėdžių kaime, landynėje, pareigūnai surado įtariamąjį bei jo sugyventinę. Vyras nesipriešino, klusniai leidosi surakinamas antrankiais.

Šilutės rajono teisėsaugininkai, pradėję ikiteisminius tyrimus dėl nužudymo ir nepilnametės išžaginimo, D. Butkų uždarė į areštinę. Vakar jis vežtas į uostamiestį, kur jį apžiūrėjo teismo medicinos ekspertai.

Kaimynystėje gyvenęs vyras pareigūnams prisipažino nužudęs moterį ir jos anūkę. Jis nežinojo, kad mergaitė liko gyva.

Beje, apie savo įvykdytą nusikaltimą įtariamasis pasakojo ir landynėje buvusiems asmenims, tačiau jų tai nesujaudino.

Teisėsaugininkai bando nustatyti, kodėl devynis kartus už vagystes, chuliganizmą teistas D. Butkus šaltakraujiškai žudė.

Vyras teisėsaugininkus užtikrino, kad jam reikėję tik pinigų, tačiau jų jis neradęs. Pinigai išties aptikti nepaliesti išverstos spintos lentynoje, arbatos puodelyje.

Į antrame aukšte esantį butą įtariamasis pateko pasinaudodamas metalinėmis atbrailomis. Išmušęs lango stiklą, atkabino langą ir įsiveržė į butą.

Peilį, kurio geležtė nulūžo smeigiant mergaitei, įtariamasis numetė. Kitą peilį, kuriuo buvo nužudyta senutė, D. Butkus išsinešė iš aukų namų bei numetė gatvėje. Kriminalistai jį aptiko įtariamojo nurodytoje vietoje.

Pats D. Butkus su sugyventine ir vaikais gyvena kitoje šio namo laiptinėje, palėpėje. Sukrėsti gyventojai tvirtina, kad D. Butkus net draugavo su savo aukų šeima.

Nukentėjusiųjų šeima taip pat žinoma teisėsaugininkams ir vietos Vaiko teisių apsaugos tarnybai. Tėvams sunkiai sekėsi susitvarkyti su paaugle dukterimi, kuri bėgdavo iš namų.

Šių metų rugpjūtį auklėdamas dukrą tėvas persistengė ir dėl mergaitės sumušimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tiesa, vėliau nutrauktas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.