Dzūkijoje augs japoniško stiliaus sodas

Alytaus taryba pritarė projektui, pagal kurį mieste bus įrengtas japoniško stiliaus sodas. Unikalus miestelėnų ir turistų traukos objektas turėtų atsirasti po kelerių metų istorinėje vietoje šalia Alytaus piliakalnio. Jis užims apie 5 hektarus.

„Ne vienus metus brandinta idėja pagaliau pradedama įgyvendinti”, – džiaugėsi jos autorius Kęstutis Ptakauskas. Beje, šis alytiškis jau daugelį metų puoselėja gausiai turistų lankomą privatų „Ryto rasos” sodą.

Ptakausko teigimu, iki šiol Alytus neturėjo visame pasaulyje miestą reprezentuojančio objekto. Dalyvaudamas įvairiose užsienyje rengiamose bonsų parodose vyriškis įsitikino, kad susidomėjimas vazonuose auginamais medžiais pasaulyje labai didelis, ir pats nusprendė imtis tokios veiklos. Dvi Alytuje vykusios bonsų ekspozicijos jau sulaukė pripažinimo. Alytus išpopuliarėjo kaip miestas, kuriame rengiamos originalios, nenukopijuotos šių medelių parodos.

„Pradėjau mąstyti apie didelį japoniško stiliaus sodą, tačiau netrukus įsitikinau, kad tikslą įmanoma pasiekti tik gavus Japonijos vyriausybės pritarimą ir finansinę paramą. Japonų pagalbos buvo galima tikėtis įrodžius, jog tokiai idėjai pritaria miesto vadovai ir Lietuvos Vyriausybė”, – kalbėjo Ptakauskas.

Spalio pabaigoje mieste lankęsi Japonijos landšaftinės ir architektūrinės asociacijos atstovai susipažino su projektu ir pateikė teigiamas išvadas. Japoniško stiliaus sodą planuojama įrengti iki 2013 metų už Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Japonijos Vyriausybės, Alytaus miesto savivaldybės ir privačias lėšas.

Bendradarbiaujant su japonais bus sudarytas bendras kalendorius, pagal kurį sode būtų švenčiamos įvairios šventės. Per jas lankytojai galės susipažinti su japonų kultūra, arbatos gėrimo ceremonija, paragauti japoniškų patiekalų. Verslininkai neabejoja, kad padidėję turistų srautai turės įtakos ir visam Alytaus atgimimui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.