Buvusiam ministrui tik pagrūmota

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija išsiuntė rekomendacijas institucijoms, kaip derėtų naudoti ryšiams su visuomene skirtus pinigus

Tarnybinės etikos sargai nerado parlamentaro, Darbo partijos lyderio Kęstučio Daukšio veiksmuose viešųjų ir privačių interesų supainiojimo. Tačiau ministerijų ir žinybų dėmesys bus atkreiptas į susiklosčiusią negerą praktiką viešųjų ryšių srityje, kuria K.Daukšys pasinaudojo šių metų vasarą palikdamas ūkio ministro postą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vakar nagrinėjo „Kauno dienos” rugpjūtį paskelbtą informaciją, kad paskutinėmis K.Daukšio darbo ministro poste dienomis ir netgi po to, kai vadovavimą ministerijai jau perėmė Vytas Navickas, dešimtyse regioninių spaudos leidinių buvo paskelbti straipsniai, kuriuose kalbama apie eksministro veiklos teigiamus aspektus. Šie straipsniai paskelbti už Ūkio ministerijos lėšas. Publikacijos pasirodė likus vos kelioms savaitėms iki Darbo partijos suvažiavimo, kuriame K.Daukšys buvo išrinktas naujuoju jos pirmininku.

Tačiau VTEK nenustatė „patikimų duomenų, kurių pagrindu buvusio ūkio ministro veiksmuose galėtų būti konstatuotas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų pažeidimas”.

Bet komisija nusprendė visoms valstybinėms institucijoms pateikti kelias rekomendacijas, kaip derėtų visuomenei teikti informaciją, už kurią apmokama iš valstybės biudžeto, kad ateityje nekiltų problemų dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. „Turi būti teikiama tik visuomenei aktuali informacija apie valstybinių institucijų veiklą, strategija, reformas, tikslus, visais atvejais nurodant oficialų šaltinį ir rengėją. Pateikiamoje informacijoje turi būti vengiama tiesioginės ar paslėptos institucijų vadovų ar kitų tarnautojų reklamos, spausdinant jų nuotraukas, nurodant tik jų asmeninius pasiekimus ar nuopelnus”, – „Kauno dienai” sakė VTEK pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.