Šiauliuose sustabdyti beveik 40 įmonių vykdomi darbai

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) inspektoriams tiriant Šiauliuose statybvietėje „Multifunkcinis prekybos centras su integruota autobusų stotimi” ,,Saulės miestas” įvykusius nelaimingus atsitikimus darbe, paaiškėjo ir daugiau, su minėtais įvykiais nesusijusių, darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimų, liudijančių nepakankamą darbdavių atsakomybę dėl pavojų darbuotojų sveikatai ir gyvybei.

Todėl VDI Šiaulių skyriaus darbo inspektoriai minėtame statybos objekte vakar atliko kompleksinius inspektavimus. Dėl nustatytų darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimų nurodyta sustabdyti beveik 40 įmonių vykdomus statybos, montavimo, apdailos darbus. Darbų sustabdymo priežastys: techniškai netvarkinga įranga ir įrenginiai (netinkamai, nesaugiai įrengti pastoliai, potencialiai pavojingus įrenginius valdo neapmokyti darbuotojai), neįrengtos kolektyvinės apsaugos nuo kritimų iš aukščio priemonės. Sustabdžius darbus, ankstesnėmis, grėsmę saugai ir sveikatai keliančiomis sąlygomis, nebedirbs apie 200 dirbančiųjų, iš kurių 18 buvo neapmokyti dirbti pavojingus darbus. Šiuo metu leista dirbti tik tuos darbus, kurie susieti su saugos ir sveikatos pažeidimų šalinimu.

Tikrinimo medžiaga forminama reikalavimais, nurodymais pašalinti pažeidimus, administracinės teisės pažeidimų protokolais, pradėta apie 40 administracinės teisės pažeidimų bylų. Dėl inspektavimo metu nustatytų nelegaliai dirbusiųjų įforminti du administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Pirmadienį, gruodžio 18 d., šioje statybvietėje VDI Šiaulių skyrius inicijuoja pasitarimą, į kurį pakviesti dalyvauti statybos objekto užsakovo, generalinio rangovo, subrangovinių organizacijų atstovai. Pasitarime bus akcentuota įmonių tarpusavio veiksmų koordinavimas statybvietėje, rizikos vertinimas, įmonių darbuotojų saugos ir sveikatos vidinė kontrolė, kolektyvinės ir asmenines saugos priemonės, darbdavio atsakomybė.

Apie mirtinų nelaimingų atsitikimų darbe Šiaulių ,,Saulės mieste” priežastis, nustatytus pažeidimus elektroniniu paštu informuotos šalies statybinės organizacijos, įmonių vadovams nurodant supažindinti su šia informacija darbuotojus ir imtis priemonių nelaimingiems atsitikimams darbe išvengti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.