Politikai išgirdo Panemunės gyventojų šauksmą

Kauno miesto taryba žada patikslinti savo sprendimą ir vaizdingoje Nemuno pakrantėje įteisinti paplūdimį

Socialdemokratų frakcijos iniciatyva artimiausiame miesto Tarybos posėdyje turėtų būti patikslintas sprendimas dėl Panemunės senojo paplūdimio teritorijos.

„Kauno diena” rašė, kad prieš keletą savaičių miesto Tarybos patvirtintame dokumente dėl sklypo formavimo netikėtai neliko žodžio paplūdimys. Vietos bendruomenei kilo pagrįstų abejonių, kad vaizdingoje Nemuno pakrantėje planuojamos statybos.

Kritikavo partijos kolegą

Praėjusiame miesto Tarybos posėdyje socialdemokrato Giedriaus Donato Ašmio iniciatyva vietoj Panemunės paplūdimio sprendime įrašyta rekreacinė teritorija. Tokiems pakeitimams pritarė liberalcentristai ir socialdemokratai. Tačiau pirmadienį Socialdemokratų frakcijos seniūnas Gintautas Labanauskas opozicijos pasitarime viešai pareiškė, kad minėtas sprendimas bus pakoreguotas.

„Sieksime, kad nebūtų palikta jokių landų vaizdingoje pakrantėje iškilti statiniams. Po pataisų dokumente tikrai bus žodis paplūdimys. To nori bendruomenė, ir mes pasistengsime ją nuraminti”, – teigė G.Labanauskas. Jis vakar nesiėmė vertinti partijos kolegos G.D.Ašmio prieštaringai vertinamos iniciatyvos. Tuo tarpu kiti socialdemokratai buvo atviresni.

„Negalime toleruoti, kad jis dirba prieš mūsų partiją. Rekreacinėje zonoje galima statyti pastatus. Dabar galime tik spėlioti, kodėl praėjusiame posėdyje buvo išbrauktas paplūdimio statusas. Tai sukelia įvairių įtarimų. Mes ne tik bandysime, bet ir pakeisime Tarybos sprendimą”, – tvirtino Bronislovas Kučinskas.

Socialdemokratų nuomone, taip pat reikėtų numatyti ir lėšų paplūdimiui įrengti.

Trapus statusas

Dabar apie hektaro ploto buvusio Panemunės paplūdimio teritorija yra rekreacinės paskirties. Formaliai šiai kategorijai priklauso ir paplūdimiai. Tačiau rekreacinėse teritorijose nėra uždraustos statybos. Panemunės gyventojai prisiminė, kad Kaune jau būta atvejų, kai rekreacinės teritorijos tapdavo privačiomis valdomis. „Pažiūrėkite kas darosi Kleboniškyje, šalia Neries pakrantės”, – teigė vienas panemuniečių.

„Iš tiesų rekreacinė paskirtis tarsi turėtų apsaugoti teritoriją. Tačiau tenka pripažinti, kad toks statusas gana trapus, todėl ir siekiame Panemunėje įteisinti paplūdimį”, – pripažino Socialdemokratų frakcijos seniūnas G.Labanauskas.

Kreipėsi į etikos sargus

Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas praėjusiame posėdyje viešai kritikavo G.D.Ašmio iniciatyvą. „Susidarė toks įspūdis, kad kiti socialdemokratai nežinojo apie Panemunės bendruomenės surinktus parašus, todėl ir pritarta abejonių sukėlusiam pasiūlymui. Dabar patys socialdemokratai pasiūlė taisyti sprendimą”, – sakė A.Kupčinskas.

Politikas viešai pareiškė, kad siūlydamas išbrauti paplūdimio statusą Tarybos sekretorius G.D.Ašmys pažeidė reglamentą. Dėl šio ir kitų teiginių socialdemokratas konservatorių apskundė Etikos ir procedūrų komisijai.

„Oficialaus rašto dar nemačiau, tačiau jau apie tai girdėjau. Galėsime pasiaiškinti. Tiesiog stebina, kad viešas asmuo taip jautriai į viską reaguoja. Tikrai neketinu nieko viešai paneiginėti. Miesto Tarybos reglamento nuostata, kad pasiūlymai turi būti pateikti raštu, buvo ignoruota. Tarybos sekretorius apie savo iniciatyvą prabilo prie mikrofono”, – tvirtino A.Kupčinskas.

Bandė privatizuoti

Nuo pavasario Panemunės bendruomenė akylai stebi, kas dedasi buvusio paplūdimio teritorijoje. „Kauno diena” rašė, kad politikai buvo užsimoję privatizuoti šioje teritorijoje, A.Smetonos alėjoje 4 numeriu pažymėtą statinį.

Tik kilus triukšmui skandalinga privatizacija sustabdyta. Paaiškėjo, kad prie apleisto daugiau nei 100 kvadratinių metrų paviljono jau formuojamas 20 arų sklypas. Vėliau miesto Tarybos komitetai pasiūlė Panemunėje įrengti oficialų paplūdimį. Tam pritarė ir vietos bendruomenė, surinkusi daugiau nei tūkstantį gyventojų parašų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.