Olandų klubai išsigelbėjo, o „Livorno”…

Užvakar Europos futbolo klubų UEFA taurės turnyre baigėsi varžybos E, F, G, H grupėse.

Sunkioje situacijoje buvo atsidūrę garsūs Olandijos klubai „Feyenoord” ir „Ajax”. Tačiau lemiamose rungtynėse olandų komandos iškovojo pergales ir išvengė iškritimo iš varžybų.

E grupėje kelialapį į kitą etapą iškovojęs Roterdamo „Feyenoord” klubas namie 3:1 (2:1) nugalėjo Krokuvos „Wisla” (Lenkija) ekipą ir su 5 taškais užėmė trečią vietą grupėje.

Šioje grupėje vietas atkrintamosiose varžybose jau anksčiau užsitikrinusios „Blackburn Rovers” (Anglija) ir „AS Nancy” (Prancūzija) komandos kovojo dėl pirmosios vietos.

Grupės nugalėtojų titulas atiteko „Blackburn Rovers” futbolininkams, kurie namuose 1:0 (0:0) įveikė Prancūzijos ekipą ir surinko 10 taškų.

„AS Nancy” su 7 taškais turėjo tenkintis antrąja pozicija.

F grupėje paskutinį kelialapį į šešioliktfinalį iškovojo Amsterdamo „Ajax” komanda, išvykoje 3:0 (1:0) sutriuškinusi jau anksčiau vietą kitame etape užsitikrinusią „SV Zulte-Waregem” (Belgija).

7 taškus surinkę „Ajax” futbolininkai užėmė antrą vietą, o Belgijos ekipa su 6 taškais liko trečia.

Vietą atkrintamosiose varžybose jau anksčiau užsitikrinęs Barselonos „Espanyol” (Ispanija) klubas paskutiniojo turo rungtynėse namuose 1:0 (0:0) įveikė Vienos „Austria” (Austrija) komandą ir surinko 12 taškų.

G grupėje po trečiadienio susitikimų į kitą etapą iškopė „Paris St. Germain” (Prancūzija) ir Tel Avivo „Hapoel” (Izraelis) ekipos.

Prancūzijos klubas namuose net 4:0 (1:0) sutriuškino grupės nugalėtoją Atėnų „Panathinaikos” (Graikija) komandą, o „Hapoel” savo aikštėje sužaidė lygiosiomis – 1:1 (1:1) – su Boleslavo „FK Mlada” (Čekija) futbolininkais.

Po 5 taškus surinkusios „Paris St. Germain” ir „Hapoel” ekipos užėmė atitinkamai antrą ir trečią vietas.

H grupėje kelialapius į šešioliktfinalį iškovojo Stambulo „Fenerbahce” (Turkija) ir Vigo „Celta” (Ispanija) klubai.

„Fenerbahce” namuose sužaidė lygiosiomis – 2:2 (0:1) – su Frankfurto „Eintracht” (Vokietija) komanda, o „Celta susitikimą svečiuose su „US Palermo” (Italija) vienuolike taip pat baigė taikiai – 1:1 (0:0).

Grupės nugalėtojos titulą jau anksčiau užsitikrinusi „Newcastle United” (Anglija) ekipa trečiadienį nežaidė. Anglai surinko 10 taškų, ispanai – 5, o turkai – 4 taškus.

Vakar vyko paskutinės aštuonerios grupių varžybų rungtynės.

Lietuvos futbolo mėgėjų dėmesio centre buvo Italijos „Livorno” klubo, kuriame žaidžia geriausias šių metų šalies futbolininkas Tomas Danilevičius, rungtynės išvykoje su Prancūzijos „Auxerre” klubu. Klaipėdiečio klubas A grupėje su dviem taškais buvo ketvirtas, o trečią vietą užimantys prancūzai turėjo 4 taškus. Taigi „Livorno” klubui, norint patekti į kitą UEFA varžybų etapą, vakar būtinai reikėjo laimėti.

Jau šiandien bus ištraukti UEFA taurės turnyro šešioliktfinalio burtai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.