Kulevičius: „Komanda dar gali daug pasiekti”

Vienas iš Elektrėnų „Energijos” lyderių puolėjas Dovydas Kulevičius teigia, kad prastai sezoną atvirame Latvijos čempionate pradėjusi komanda jau nebus lengvai įkandamas riešutas jokiam varžovui, tačiau žaidėjas greičiausiai paliks Elektrėnų klubą

24 metų puolėjas Dovydas Kulevičius prieš 2005-2006 metų sezoną paliko Elektrėnų „Energiją” ir išvyko į Daugpilio „Latgale” ekipą. Sezonas Latvijoje ledo ritulininkui buvo gana sėkmingas, tačiau vasarą jis vis tiek pasuko atgal į Elektrėnus. Dabar puolėjas yra vienas rezultatyviausių savo komandos žaidėjų. Per 23 rungtynes D.Kulevičius pelnė 10 įvarčių ir atliko 17 rezultatyvių perdavimų. Jį lenkia tik kitas puolėjas Martynas Šlikas, šio sąskaitoje jau yra 16 įvarčių ir 12 rezultatyvių perdavimų. Tačiau „Energija” gali netekti savo lyderio – jis gali grįžti atgal į Daugpilio klubą. „Kadangi nuo gruodžio 10 iki 20 dienos komandos gali pakeisti žaidėjus, aš gavau porą pasiūlymų iš Latvijos klubų. Planuoju grįžti į Daugpilio klubą, tačiau dar neaišku, kaip viskas pasisuks, – sakė D.Kulevičius. – Iš tikrųjų nelabai noriu palikti klubą, bet Latvijos komanda pasiūlė geresnes sąlygas”.

– Dovydai, kaip nutiko, kad vasarą grįžai į „Energiją”?

– Man „Energija” pasiūlė ne tik geras finansines, bet ir gyvenimo sąlygas. Be to, žaisti namie maloniau.

– Ar džiaugeisi, kad prie „Energijos” vairo prieš sezoną stojo latvis Guntis Balinis, su kuriuo abu dirbote Daugpilyje?

– Visada malonu, kai su tavimi dirba pažįstamas treneris, bet man jis tik treneris. Jis man pažįstamas, bet to pernelyg neišskirčiau.

– Nepasigailėjai, kad grįžai namo, kai sezono pradžioje vienas po kito pasipylė triuškinami pralaimėjimai?

– Ne, tikrai nesigailėjau, tačiau tikėjausi, kad „Energija” šį sezoną bus stipresnė ir nepralaimės tokiu dideliu rezultatų skirtumu.

– Kaip manai, kas lėmė tragišką „Energijos” sezono pradžią?

– Svarbiausia priežastis buvo traumos. Keletas pagrindinių žaidėjų susižeidė. Be to, mūsų pagrindinis vartininkas Nerijus Dauksevičius gavo traumą. O kai žaidėjai išsigydė, prasidėjo visai kitas žaidimas.

– Sutinki, kad keisti G.Balinį į iš Lenkijos grįžusį Dmitrijų Medvedevą jau buvo būtina?

– Galiu pasakyti, kad taip. Treneris iš Latvijos nepritapo prie mūsų, mes nesupratome, ko jis iš mūsų reikalauja.

– D.Medvedevas sakė, kad prie G.Balinio komandoje nebuvo drausmės, žaidėjai nerimtai žiūrėjo į treniruotes ir varžybas. Ką pats apie tai manai?

– Kiekvienas žaidėjas treniruojasi dėl savęs. Visi žaidėjai tikrai norėjo laimėti, tad nemanau, kad ledo ritulininkai nerimtai žiūrėjo į savo darbą. Be to, atėjus naujam treneriui žaidėjams reikia priprasti prie jo.

– Kas pasikeitė komandoje sugrįžus D.Medvedevui?

– Tikrai daug kas pasikeitė. Mes D.Medvedevą pažįstame daugelį metų, tai mums padėjo geriau suprasti vienas kitą. Treneris prieš varžybas visada žinodavo, ką mums pasakyti ir kaip nuteikti kovai.

– Pasikeitus treneriams ekipai „Riga 2000” pralaimėjote tik po baudinių serijos ir taip pelnėte pirmą tašką čempionate, vėliau nugalėjote tą patį „Latgale”. Ar rezultatai buvo dėsningi?

– Manau, kai kitos komandos pamatė, jog mes nuolat pralaimime, visai kitaip ėmė nusiteikti kovai prieš mus. Varžovai galvodavo, kad gali per daug nesiruošti, vis tiek mus nugalės. Iš pradžių išeidavo žaisti su mumis atsipalaidavę, bet pamatę, jog lengvai nelaimės, susikaupdavo.

– Dabar atviro Latvijos čempionato pertrauka, kam skirsite daugiau dėmesio per ją?

– Varžybų nebus iki gruodžio 20 d., tai dabar treniruoklių salėje dirbame. Kol kas pagrindinį dėmesį skiriame fiziniam pasirengimui.

– Per reguliarųjį sezoną iš paskutinės vietos tikriausiai jau neišsikapstysite. Kaip manai, ko gali „Energija” pasiekti per atkrintamąsias varžybas?

– Mūsų klubas gali daug pasiekti, svarbiausia, kad fortūna padėtų. Su kiekviena komanda galime žaisti, nes visos komandos dabar yra apylygės. „Energijai” dar trūksta vieno penketuko, nes dešimčiai žaidėjų žaisti prieš 33-4 lygiaverčius penketukus yra labai sunku.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.