Hašekas: lyg senais gerais laikas

Neįtikima, bet ir būdamas 41 metų legendinis čekų vartininkas Dominikas Hašekas yra mažiausiai įvarčių NHL šį sezoną praleidžiantis vartų sargas

Čekų Dominatorius yra vyriausias NHL žaidžiantis vartininkas. Sausio 29-ąją Detroito „Red Wings” vartų sargui Dominikui Hašekui sueis 42-eji, o jis, atrodo, net negalvoja apie karjeros pabaigą. Visoje NHL šiuo metu vyresnis yra tik taip pat Detroite žaidžiantis gynėjas Chrisas Cheliosas.

Karjera

Į NHL D.Hašekas atvyko 1990-aisiais ir debiutavo jį naujokų biržos vos 10-ajame rate 199 numeriu 1983 metais pasirinkusiame Čikagos „Blackhawks” klube. 1992-aisiais čekas pateko į Bafalo „Sabres” ekipą ir po 2 metų pirmą kartą per savo karjerą pelnė geriausio NHL sezono vartininko titulą. 1998-1999 metų sezoną D.Hašeko vedamas „Sabres” tik Stenlio taurės turnyro finale pralaimėjo Dalaso „Stars”. Po to sezono čekas paskelbė, kad dėl traumų baigia karjerą, bet po vasaros vis dėlto grįžo į komandą. Svaiginančios pergalės nepasikartojo, ir prieš 2001-2002 metų sezoną D.Hašekas mainais į Večiaslavą Kozlovą pateko į „Red Wings”. 2002-ųjų birželį čekas jau iškėlė virš galvos Stenlio taurę. Per atkrintamąsias varžybas Dominatorius šešis kartus nepraleido nė įvarčio ir pagerino NHL rekordą. Po metų jį pakartojo Nju Džersio „Devils” vartininkas Martinas Brodeur.

Po triumfo sezono D.Hašekas dar kartą paskelbė apie karjeros pabaigą ir tikrai praleido visą sezoną. „Red Wings” be jo pralaimėjo jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape, ir čekas išreiškė norą grįžti. Sužaidęs vos 14 rungtynių vartininkas patyrė traumą, dėl kurios turėjo praleisti be treniruočių apie mėnesį. Prabėgus tam mėnesiui D.Hašekas šokiravo „Red Wings” pareiškimu, kad tą sezoną daugiau nebežais. Vasarą jo kontraktas baigėsi, o Detroito klubas neparodė noro jį pratęsti.

2005-ųjų liepos 6 dieną čekas pasirašė kontraktą su Otavos „Senators”, tačiau per Turino olimpines žaidynes patyrė traumą gindamas Čekijos rinktinės garbę ir nebaigė sezono.

Dėkoja gynėjams

Atrodė, kad D.Hašeko karjera galutinai baigta, tačiau 2006-ųjų liepos 31-ąją jis pasirašė naują kontraktą su „Red Wings”. Ir ėmė žaisti netikėtai puikiai. Dominatorius per rungtynes kol kas praleidžia tik po 1,84 įvarčio ir pagal šį rodiklį pirmauja NHL. Nepraleisti nė vieno įvarčio per rungtynes šį sezoną jam, kaip ir dar 4 kitiems vartininkams, jau pavyko 4 kartus.

„Puiku būti 41-erių ir vis dar būti tarp geriausiųjų, – po dar vienų sėkmingų savo rungtynių sakė čekas. – Tačiau svarbiausia yra ne mano statistika, o komandos pergalės. Be to, už gerus asmeninius rezultatus turiu būti labai dėkingas mūsų gynėjams, kurie nesuteikia varžovams daug kartų atakuoti mano vartus”.

——————————————————————————–

Mažiausiai įvarčių praleidžiantys vartininkai

V. Vartininkas Klubas Vid.

1. Dominikas HAŠEKAS „Red Wings” 1,84

2. Frederikas NORRENA „Blue Jackets” 1,97

3. Miikka KIPRUSOFFAS „Flames” 2,04

4. Marty TURCO „Stars” 2,04

5. Evgenijus NABOKOVAS „Sharks” 2,04

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.