Scenoje negalia tampa galia

Festivalis „Visi mes – Lietuvos vaikai”, skirtas Tarptautinei neįgalių žmonių dienai ir Tarptautinei žmogaus teisių dienai, gražiai užbaigė šių metų konferenciją „Neįgaliųjų socializacija ir visuomenės pilietinių vertybių sklaida”, praėjusią savaitę įvykusią Prezidentūroje. Prezidentas Valdas Adamkus ją įvertino kaip reikšmingiausią metų renginį. Turininga programa ir pakilia nuotaika išsiskyrė ir meninės raiškos festivalis „Visi mes – Lietuvos vaikai”. Šis subūrė bei suartino sutrikusios raidos žmones ir sveikuosius bei gražiai gražiai užbaigė bendrijos „Viltis” šių metų meninių renginių ciklą „Mes irgi galime mylėti”. Šįkart muzika, teatras, poezija ir artėjančių šv.Kalėdų nuotaika visus įsuko į šventinį festivalio sūkurį, kuriame plastika ir vaidyba žiūrovus žavėjo sutrikusios raidos asmenų kolektyvai iš Klaipėdos, Šilutės, Šiaulių, Panevėžio, Kėdainių bei kitų Lietuvos miestų. Čia viešpatavo muzika ir daina, o scenos šeimininkais tapo sutrikusios raidos asmenys kartu su žinomais šalies atlikėjais Linu ir Simona, Artūro Noviko vokaline merginų grupe ir kitais.

Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis” pirmininkė Dana Migaliova teigia, kad meninė raiška – puiki galimybė ugdyti ir lavinti neįgaliųjų dėmesį, atmintį, judesius bei įgūdžius, ir tai labai svarbu sutrikusios raidos žmonėms kasdieniame gyvenime. Pasak jos, menas jiems padeda pajusti, išgyventi ir įgyti neįkainojamos patirties, kuri atveria naujų galimybių, naujų bendravimo su sveikaisiais būdų. „Kiekvienas bendras renginys – tai dar vienas žingsnis geresnio, atviresnio ir draugiškesnio visuomenės požiūrio į sutrikusios raidos asmenis link. Čia susirinkusieji matė, kaip scenoje negalia tampa galia, kaip noras ir pastangos įkvepia sutrikusios raidos žmones kurti, pasitikėti savimi ir kitais”, – sako bendrijos „Viltis” atstovė.

Festivalio baigiamuoju akordu tapo Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis” himnas „Mes irgi galime mylėti” ir bendras festivalio dalyvių bei žiūrovų darbas „Festivalio puokštė”. O per koncertą žiūrovus menine raiška žavėjo sutrikusios raidos kolektyvai ir atlikėjai: Aurelijus Klepikas iš Markučių dienos veiklos centro; Lietuvos vaikų ir jaunimo centro orkestras „Vilnius” (vad. Rimantas Puodžiūnas); Vilniaus dienos centro „Šviesa” lankytojai; Klaipėdos psichiatrinės ligoninės gamybos ir reabilitacijos skyriaus meninio žodžio mėgėjų grupė; Mykolo Romerio universiteto Estetinio ugdymo centro populiariosios muzikos vokalinė grupė; Kėdainių pensiono gyventojai; Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos katedros pirmakursiai; Panevėžio jaunuolių dienos centro teatro studijos lankytojai; Lietuvos vaikų ir jaunimo centro „Spalvų orkestras” muzikantai; Petkų šeimos pramoginės muzikos grupė VITA. Dailės darbų parodas festivalyje pristatė Jono Laužiko specialiosios mokyklos „Credo” studijos, Vilniaus dienos centro „Šviesa” bei Kėdainių pensiono gyventojai ir lankytojai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.