Prieš TEO trenerį – “Arvi” žaidėjos vyro išpuolis

Ilgai klausęs marijampoliečio grasinimų, A.Paulauskas po LMKL rungtynių sulaukė ir šio veiksmų

Nemaloniu incidentu Marijampolėje baigėsi Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) antrasis ratas. Pasibaigus čempionato lyderių Vilniaus TEO ir „Arvi” dvikovai, TEO ir Lietuvos rinktinės strategas Algirdas Paulauskas sulaukė „Arvi” gynėjos Ligitos Kinkevičienės vyro išpuolio. Nuo skaudesnių šio incidento pasekmių išgelbėjo tik įvykių centre buvę žmonės.

Po mačo – spjūvis į veidą

TEO ir „Arvi” dvikova Marijampolėje baigėsi be intrigos. Vilnietės, pirmąjį kėlinį laimėjusios 31:11, sutriuškino aikštės šeimininkes 93:66. Tačiau svarbiausi įvykiai prasidėjo po mačo.

Po rungtynių iš salės rūbinės link pasukusius Algirdą Paulauską, Alfredą Vainauską, žaidėjas Jurgitą Štreimikytę-Virbickienę ir Rimą Valentienę pasitiko įsiutęs „Arvi” gynėjos Ligitos Kinkevičienės vyras Rolandas. Jis spjovė į A.Paulauską ir pareiškė: „Čia tau už vasarą”.

Akimirksniu sureagavusį TEO trenerį nuo atsakomųjų veiksmų sulaikė kolega A.Vainauskas, tuoj pat įsikišo ir abu vyrus ėmė skirti Krepšinio centro direktorius Kęstutis Bagdanavičius. Visą incidentą matė ir LMKL direktorė Audra Ginelevičienė.

Atrodė, kad įsiplieskusios aistros tuo ir baigsis. Tačiau maždaug po 20 minučių prie išėjusių į lauką TEO trenerių vėl prisistatė R.Kinkevičius. Šįkart jis griebė A.Paulauskui už kaklaraiščio, tačiau nuo rimtesnių muštynių ir vėl išgelbėjo šalia buvę žmonės.

Treneris sulaukė grasinimų

L.Kinkevičienė savo mobiliuoju telefonu vakar neatsiliepė.

A.Paulauskas „Kauno dienai” sakė, jog R.Kinkevičius keršija jam už tai, kad jo žmona Ligita nepateko į pagrindinį Lietuvos moterų rinktinės dvyliktuką, dalyvavusį pasaulio čempionate Brazilijoje.

„Ligitos į rinktinę neėmiau todėl, kad jos sportinė forma neatitiko jokių reikalavimų. Tačiau jos vyras man ne kartą skambino ir atvirai grasino susidorojimu, žadėjo užmušti, – atvirai pasakojo jauno vyro nemalonę užsitraukęs A.Paulauskas. – Vėliau internete dar ilgai buvo rašomi šlykštūs, mane žeminantys komentarai, juose taip pat buvo apstu grasinimų”.

Treneris dėl grasinimų į policiją nesikreipė, nes nemanė, kad jie gali būti rimti.

A.Paulauską greičiau pamiršti patirtą nuoskaudą Marijampolėje skatino kiti rūpesčiai. Vakar jo žmona Diliara buvo išvežta į ligoninę – pasaulį rengiasi išvysti antrasis jų vaikas.

Teisėjus užgauliojo mažametė

LMKL direktorė A.Ginelevičienė, mačiusi, kaip R.Kinkevičius spjovė į A.Paulauską, buvo sukrėsta – iki šiol tokių dalykų lygos gyvenime nėra buvę.

Už šį incidentą 1000 litų baudą bus nubaustas „Arvi” klubas.

„Pagal lygos nuostatus, klubas, kurio aikštėje vyksta rungtynės, privalo užtikrinti komandų saugumą. „Arvi” klubo vadovai stengėsi sutramdyti R.Kinkevičių ir išvengti sunkesnių incidento pasekmių, todėl jam skirta minimali bauda. Galbūt šiuos pinigus klubas pasistengs išieškoti iš Kinkevičių šeimos”, – sakė A.Ginelevičienė.

Beje, LMKL interneto svetainėje teigiama, kad R.Kinkevičius per rungtynes skatino savo mažametę dukrą užgaulioti teisėjus.

„Arvi” vadovas šiuo metu yra išvykęs į užsienį. „Kauno dienos” pakalbintas buvęs klubo direktorius, dabar vadovaujantis Krepšinio centrui, K.Bagdanavičius apgailestavo, kad „Arvi” komandai neatsakingas žaidėjos vyro poelgis padarė didelę antireklamą.

„Iki šiol nebuvau girdėjęs blogų atsiliepimų apie šį vyrą, jis aistringas komandos fanas”, – kalbėjo K.Bagdanavičius.

Vakar komandai buvo laisva diena, todėl jie su Ligita apie sekmadienio įvykius žadėjo pasikalbėti šiandien.

Apsilankė dopingo kontrolieriai

Pirmą kartą LMKL istorijoje čempionato rungtynėse apsilankė dopingo kontrolieriai. Kam teks atlikti dopingo testą, buvo sprendžiama burtų keliu. Šįkart komandų gydytojai ištraukė TEO gynėjos Sandros Valužytės ir „Arvi” legionierės iš JAV Vilnet Kroket pavardes.

Iš rungtynių protokolo. „Arvi” – TEO 66:93 (11:31; 21:20; 12:15; 22:27). „Arvi” daugiausia taškų pelnė: L.Rickevičiūtė ir J.Karavajeva po 16, V.Kroket 13/TEO: K.Daglas 27 (5/7 dvitaškių, 5/6 tritaškių), E.Hofman 15, S.Valužytė 13.

LMKL turnyro lentelė, pasibaigus antrajam ratui (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1. TEO 8 0
2. „Arvi” 6 2
3. „Laisvė” 4 4
4. „Avantis” 2 6
5. „Lemminkainen” 0 8

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.