M.Andriuškevičius rengiasi laikinai palikti Čikagą

20-mečio 218 cm ūgio NBA klubo „Chicago Bulls” puolėjo Martyno Andriuškevičiaus laukia permainos – jis rengiasi laikinai palikti Čikagą ir keliasi į Dakotą. „Bulls” klubas nutarė išsiųsti jį į NBA vystymosi lygą NBDL, kad perspektyvus aukštaūgis gautų žaidimo laiko.

Jis atstovaus vienai Rytų diviziono lyderių Dakotos „Wizards” komandai. „Kauno dienos” žiniomis, M.Andriuškevičius dėl to neišgyvena, o džiaugiasi, kad pagaliau galės pasireikšti aikštėje.

„Martynas yra labai darbštus vaikis, – apie lietuvį kalbėjo „Bulls” strategas Skotas Skailzas. – Man jis patinka ir tikiu, kad vieną dieną jis žais NBA. Tačiau kol kas jis dirba tik individualiai, o mes norime jį matyti rungtyniaujantį. Manau, toks sprendimas jam bus naudingas”.

M.Andriuškevičius į NBA pateko po 2005 metų naujokų biržos, kai antrajame rate jį pašaukė „Orlando Magic” klubas, iškart teises perleidęs „Cleveland Cavaliers” klubui. Lietuvis praėjusį sezoną NBA lygoje žaidė tik 10 minučių ir taškų nepelnė. Jis kelis kartus buvo išsiųstas į NBDL pirmenybes, kuriose vilkėjo Arkanzaso „RimRockers” ekipos marškinėlius. NBDL M.Andriuškevičius vidutiniškai pelnydavo po 7 taškus ir atkovodavo po 4,2 kamuolio.

Vasarą, viešėdamas Kaune, jis „Kauno dienai” sakė: „Jeigu ateinantį sezoną dar negalėsiu pasireikšti NBA čempionate, būčiau patenkintas galimybe žaisti NBDL. Šioje lygoje nemažai krepšininkų neturi kontraktų su NBA komandomis, todėl siekia bet kokia kaina pasirodyti, tikėdamiesi pasirašyti sutartį. Tokie žaidėjai būna ypač agresyviai nusiteikę prieš tuos, kurie jau turi garantuotus kontraktus su NBA. Jaučiau didelį pavydą. Bet tai tik dar labiau grūdino. Ir savoje komandoje kartais gaudavau kamuolį, kartais – ne. Tuomet galėdavau tuščiai pralakstyti visas rungtynes, jeigu pats kamuolio nepasiimdavau”.

Šių metų rugpjūtį „Cavaliers” ir „Bulls” ekipos įvykdė mainus. Iš Klivlendo į Čikagą persikėlė M.Andriuškevičius, už kurį „Cavaliers” mainais gavo 23 metų 196 cm ūgio gynėją Edį Basdeną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.