Tarptautinių varžybų ateitis – paveldo specialistų rankose

Ąžuolyne susikirto sportininkų ir bendruomenės interesai

Kitą savaitę turėtų paaiškėti Ąžuolyne įrengto lengvosios atletikos metimų sektoriaus ateitis. Savivaldybės administracija užvakar kreipėsi į Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinį padalinį, kad jis pratęstų laikiną leidimą ir parke būtų palikti apšilimo aikštės įrenginiai. Tuo tarpu Žaliakalnio bendruomenė reikalauja, kad laikini statiniai būtų nugriauti.

Bendruomenė nebus ignoruojama

Dar praėjusį mėnesį Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio atstovai Savivaldybę paragino pašalinti Ąžuolyno parke pastatytus laikinus statinius disko metimų sektoriuje. Ši aikštė buvo įrengta pernai prieš Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionatą.

Neseniai Kauno teritoriniam padaliniui laikinai pradėjęs vadovauti Vytautas Kolesnikovas vakar apžiūrėjo Ąžuolyne įrengtą disko metimų sektorių.

„Pirmiausia Savivaldybės administracija kartu su Žaliakalnio bendruomene turėtų rasti kompromisą. Jeigu jis nebus pasiektas, liepsime laikinus statinius nugriauti”, – teigė V.Kolesnikovas. Jis atkreipė dėmesį, kad tiek tvora, tiek kiti statiniai jau seniau turėjo būti nukelti, tačiau iki šiol bendruomenės atstovų raginimai ignoruoti.

Nukentėtų lengvaatlečiai

Šalia S.Dariaus ir S.Girėno komplekso pernai prieš vykusį Europos čempionatą buvo įrengtos dvi apšilimo aikštės. Disko metimų sektorius įsikūrė Ąžuolyne, o šalia LKKA įrengta apšilimo aikštė kitiems lengvosios atletikos šakų atstovams.

„Be dviejų apšilimo aikščių S.Dariaus ir S.Girėno komplekse negalėtų vykti tarptautinės varžybos. Tai vienintelė lengvosios atletikos bazė Lietuvoje, atitinkanti tarptautinius reikalavimus”, – teigė viešosios įstaigos „S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras” direktorius Vytas Snarskis.

Kitais metais Kaune turėtų vykti Europos čempionato vienas etapų. „Esame pateikę paraišką. Be disko metimų sektoriaus tokios varžybos neįmanomos. Apšilimo aikštėje treniruojasi ne tik LKKA studentai ir Kauno „Vilties” mokyklos auklėtiniai, bet ir nacionalinės rinktinės atstovai”, – sakė V.Snarskis.

Kaune įrengtą disko metimų apšilimų aikštę ypač palankiai įvertino ir geriausias Lietuvos lengvaatletis Virgilijus Alekna.

Savivaldybė nepraranda vilties

Miesto plėtros departamento direktorius Povilas Kuprys prieš keletą dienų apie Ąžuolyne įrengtą apšilimo aikštę kalbėjosi su paveldo specialistais. „Dabar laukiame jų atsakymo ir tikimės, kad disko metimų sektorius nebus panaikintas. Bendruomenės atstovai teigia ginantys viešąjį interesą, tačiau negalime pamiršti ir sportininkų. Sporto komplekse rengiamos tarptautinės lengvosios atletikos varžybos. Tai svarbu miesto įvaizdžiui”, – teigė departamento vadovas.

Paklaustas apie galimus kompromisus, P.Kuprys teigė, kad apie tai reikėtų diskutuoti. „Galbūt vertėtų pakalbėti ir apie Ąžuolyno viziją. Iš tiesų čia negali būti jokių objektų, kurie nesiderintų su parko funkcija. Tačiau kiek teko matyti Europos parkų, jie skirti ne tik poilsiui, bet ir sportui. Tai natūralu. Galima diskutuoti ir apie tai, kad kai nevyksta varžybos, laikinieji apšilimo aikštės statiniai būtų nuardomi. Tačiau šios aikštės negalima sunaikinti”, – tvirtino Miesto plėtros departamento direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.