Partijos kūrimą lydi keiksmai ir muštynės

Pensininkų politinės organizacijos steigėjai būsimus jos narius vilioja didesnėmis pensijomis

Kuriamos Pensininkų partijos iniciatoriai susidūrė su sunkumais, nerasdami patalpų, kuriose galėtų priimti gyventojus, norinčius įsijungti į partijos veiklą. Laikinai juos priglaudęs Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis Vytautas Šustauskas po konflikto su parašus rinkusiu aktyvistu jį išvarė į gatvę, o vėliau paleido ir kumščius į darbą.

Vilioja patiklius vyresnius žmones

„Kauno diena” jau rašė, kad Pensininkų partiją kuria Kaune gyvenantis 64 metų Vytautas Kadžys. Jis ir pagalbininkai turi surinkti bent 1000 žmonių parašų, kad galėtų įkurti partiją.

Kaune parašus aktyviai renkantis buvęs įvairių politinių judėjimų narys Mečislovas Miknevičius gyrėsi surinkęs jau 600 parašų, tačiau jo veikla sulaukė kauniečių pasipiktinimo.

M.Miknevičius spaudoje paskelbė, kad Laisvės al. 37, kur įsikūrusi LLS būstinė, galima pasirašyti už pensijų didinimą. Čia pradėjo rinktis būriai pensininkų. Tačiau atėjus pas „pensininkų tarybos koordinatoriumi” pasivadinusį M.Miknevičių, jiems buvo siūloma pasirašyti, kad sutinka tapti partijos steigėjais. Didžioji dalis pasirašė, tačiau kai kuriems tai užkliuvo. Tai nepatiko ir V.Šustauskui, kuris išprašė M.Miknevičių iš patalpų. Pastarasis toliau parašus rinko Laisvės alėjoje, netrūko norinčiųjų pasirašyti.

„Už ką noriu pasirašyti? Na, kad pensijas padidintų”, – paklausta nedrąsiai sakė viena moteris. Dar kelios kalbintos ponios taip pat sakė, kad atėjo pasirašyti, kad būtų didinamos pensijos, tačiau jos mielai padėjo parašą už tai, kad būtų kuriama Pensininkų partija.

M.Miknevičius pasijuto nepatogiai paklaustas, už ką prašo pasirašyti. „Pensininkų partija pasisako už pensijų didinimą. Tačiau žmonės supranta, kad pasirašo už partijos kūrimą”, – teigė jis.

V.Šustauskas puolė oponentą

M.Miknevičiui pasiūlėme dar kartą užeiti pas V.Šustauską išsiaiškinti, dėl ko kilo konfliktas. Iš pradžių skandalingojo politiko būstinėje nebuvo, jo partijos darbuotojos įtikinėjo, kad M.Miknevičius sukėlė triukšmą. „V.Šustauskas mane visaip išvadino, liepė nešdintis lauk su pensininkais, grasino mane primušti, tačiau nusiramino, kai pasakiau, jog esu buvęs boksininkas”, – aiškino M.Miknevčius, kuris iki šilol buvo LLS narys. „Ką čia Mečislovai kalbate, Vytautas negrasino, nekėlė muštynių”, – karštai įrodinėjo LLS darbuotojos. LLS atstovams nepatiko ir tai, kad pensininkai būstinėje buvo vaišinami vynu ir sausainiais.

Netrukus į būstinę atvyko V.Šustauskas. Jis aiškino supykęs, kad M.Miknevičius apgaudinėja pensininkus. „Žmonės raginami čia ateiti pasirašyti už pensijų didinimą, o jiems iš tikrųjų liepiama pasirašyti, kad kuria partiją”, – sakė V.Šustauskas. Jis taip pat teigė, kad M.Miknevičiaus nemušė, tačiau jau po kelių akimirkų puolė pastarąjį. Vyrus išskyrė LLS būstinės darbuotojos.

Ieško, kur prisiglausti

V.Kadžys „Kauno dienai” sakė, kad sunkumų dėl parašų rinkimo iškilo todėl, kad niekas nenori įsileisti jo ir kitų iniciatyvinės grupės narių. „Rinktis Savivaldybėje, bibliotekose mums neleidžia. Trumpam leido prisiglausti V.Šustauskas, tačiau pamatęs, kad iš jo partijos žmonės nori pereiti į kitą, supyko ir vos nesukėlė muštynių”, – sakė jis.

V.Kadžys pripažino, kad M.Miknevičius savavališkai parašė tekstą, jog renkami parašai už pensijų didinimą. „Tačiau jis yra iniciatyvus žmogus, renka parašus partijai įkurti”, – sakė V.Kadžys. Jis mano, kad žmonės supranta, jog pasirašo už partijos kūrimą.

Anot V.Kadžio, jau dabar už partijos kūrimą pasirašė daugiau kaip tūkstantis žmonių, todėl jau planuojamas steigiamasis pensininkų partijos suvažiavimas.

„Vėl klausimas: o kur mums jį organizuoti? Jei niekas neįsileis, rinksimės Laisvės alėjoje”, – sakė V.Kadžys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.