„Daktaro Hauso” diagnozė

Kalbame apie juostas „Dingę”, „Kalėjimo bėgliai”, paminime geru žodžiu „CSI kriminalistus”, „Vienišas namų šeimininkes”, ir štai atkeliauja dar vienas rimtas serialas, apie kurį kol kas Lietuvoje mažai kas girdėjo. „Daktaras Hausas” („House M.D.”) pradedamas rodyti per TV3 nuo gruodžio 13 dienos.

Dar vienas serialas apie mediciną? Jau matėme „Ligoninės priimamąjį”, „Čikagos viltį”, kurie dabar panašesni į muilo operas su įmantriais medicininiais terminais. Negi mums reikia dar vieno serialo apie ligoninę? Taip!

„Daktarą Hausą” daug kas pastebėjo tik Emmy laureatų sąrašuose. Jis paveržė apdovanojimą už scenarijų net iš „Dingę”. Tad naujasis TV3 rubrikos „Kultinis serialas” produktas jau pripažintas visame pasaulyje už nuostabų scenarijų ir pagrindinį aktoriaus vaidmenį.

Medicininis detektyvas

„Daktaras Hausas” – mistinė medicininė drama apie egocentrišką, sarkastišką, tačiau talentingą gydytoją, kuris sprendžia sudėtingiausius ir paslaptingiausius pacientų ligų atvejus, nepasitikėdamas niekuo, ypač – savo pacientais.

Pagrindiniai serialo personažai – šlubuojantis ir be perstojo nuskausminamuosius dėl kojos traumos ryjantis daktaras Hausas. Trys jo padėjėjai padeda gydyti pacientus ir kenčia daktaro Hauso pašaipas. Sarkastiškojo daktaro draugas – daktaras Vilsonas, – jam vieninteliam kartais pavyksta pamatyti Houso jautriąją pusę, ir ligoninės direktorė daktarė Kadi – nuolatinė Hauso kivirčų „partnerė”.

Kiekviena serija – kaip detektyvas, tik čia ieškoma ne nusikaltėlio, o ligų ir jų priežasčių. Kiekviena serija – tai naujas pacientas, nauja paslaptis. Seriale nėra svarbios nepertraukiamos intrigų gijos, tad praleidus vieną ar kelias serijas, nereikės graužtis dėl to, ko nematei. Kiekviena serija unikali, kaip ir daugeliui patinkantys „CSI kriminalistai”, – gali žiūrėti nuo kurios tik nori serijos.

Tik „Daktare Hause” personažai daug įdomesni ir aktorių darbas įsimintinesnis. „Dingę”, nors ir gražu žiūrėti, tačiau serialo kūrėjai pamiršta paaiškinti daugybę paslapčių, o „Daktaro Hauso” mistika prasideda ir baigiasi toje pačioje serijoje. Tiesa, prisiminkite, čia ne paslaptinga negyvenama sala ir ne „Tvin Pykso miestelis” – Hausas visas paslaptis aiškina medicina, vis dėlto mistinė atmosfera kuriama nepriekaištingai.

Kituose serialuose herojai kalba vien tik sudėtingais terminais, naujajame seriale nepagailėta aštrių tekstų, tokių, kokiais mes kasdien ir kalbame.

Leistų gydyti tik Hausui

Scenaristai tikrai gerai padirbėjo mistiką painiodami su medicina ir dramą – su komediniais elementais. Scenarijai rašyti padedant tikriems daktarams, nors kartais suku patikėti, kad talentingiausias daktaras negali iškart diagnozuoti paprasčiausios pasiutligės ar kirminų. Na, bet tokia intriguojančio serialo kaina.

Jei jūsų nesudomino serialo idėja, jį vis tiek verta pažiūrėti vien dėl pagrindinio herojaus – daktaro Hauso. Jautresni žiūrovai jau nuo pirmųjų serijų gali ir įsimylėti, nors pagrindinis herojus tikrai ne didvyris gražuoliukas, koks buvo Georgas Clooney „Ligoninės priimamajame”. Atvirkščiai, Hausas dažnai klysta ir vos nenugalabija pacientų per savo įsitikinimus ir ironišką požiūrį ne tik į darbą, bet ir į visą pasaulį. Netikite? Patikėsite, kai pamatysite, kaip Hausas lažinasi iš pacientų gyvybės. Kraupstate? Tačiau internete rengiamose apklausose iš visų medicininių serialų pirmiausia būtent daktarui Hausui daugelis patikėtų savo sveikatą. Aktorius Hughas Laurie, atlikęs Hauso vaidmenį, tikrai vertas laimėto auksinio gaublio ir kitų apdovanojimų.

Lazda turi du galus, tad ir „Daktaras Hausas” turi savų minusų. Pavyzdžiui, kiekviena serija prasideda pagal tą patį scenarijų: pacientui pasidaro bloga, jį gydo, jam pagerėja, tada vėl pablogėja, ir galiausiai jį išgydo visiškai. Pacientai dažniausiai nemiršta, bet serijos pradžioje jų diagnozė visada būna klaidinga. Todėl geriausia tiesiog žiūrėti, kaip dirba daktaras Hausas ir bandyti kartu su juo atspėti, kas negerai pacientams. Tai puikus „Ligoninės priimamojo”, „CSI kriminalistų” ir Šerloko Holmso mišinys.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "„Daktaro Hauso” diagnozė"

  1. Mokinuke

    TIESIOG NUOSTABUS SERIJALAS… 😛 😉

  2. cycka

    ziauriai geras serjalas dievinu jy 🙂 😀 😉 😛 😐 😯 👿

  3. greta

    8) 😛 idomus ir labai geras serjalas ! zeurei ji megstu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.