Šventės vilioja iš namų

Panorusiems didžiąsias metų šventes sutikti ne prie mišrainių stalo ir televizoriaus gali tekti gerokai pakratyti pinigines.

Nors renginių uostamiestyje bei pajūrio kurortuose organizatoriai nežada iš kojų verčiančių atrakcijų, tačiau už naujametę ar kalėdinę programą teks sumokėti „pagerintu” tarifu.

Vis dėlto pasiryžę šventiniam pasižmonėjimui turėtų suskubti – rezervuoti vietas ar įsigyti bilietus jau įmanoma nebe visur.

Bilietus išgraibstė

Kone didžiausiu įvykiu švenčių dienomis taps Džiuzepės Verdžio operos „Traviata” premjera, vyksianti gruodžio 31-ąją.

Garsiausi pasaulio teatrai puoselėja tradiciją operą žiūrovams pristatyti būtent paskutiniąją metų dieną. Šia tradicija nusprendė sekti ir Klaipėdos muzikinis teatras.

Tačiau iki 100 litų kainavę bilietai į spektaklį, kuriame dainuos žvaigždės Mindaugas Gylys ir Asmik Grigorian, buvo išpirkti dar prieš kelias savaites.

Nebėra bilietų ir į Dramos teatre gruodžio 31-ąją vaidinamą spektaklį „Viešbučio kambarys Nr. 13”. Nors jis ne kartą rodytas Klaipėdos publikai, žiūrovai 40 litų kainavusius bilietus jau išgraibstė.

Teatro atstovė spaudai Stefanija Galkauskaitė aiškino, kad tradicinių koncertų su vaišėmis nuspręsta atsisakyti.

„Turime rodyti tai, ką turime, – spektaklius”, – nuvylė ji Naujuosius Teatro aikštėje koncertinės programos įkarštyje sutikti pratusius klaipėdiečius.

Į abiejų teatrų repertuarą Kalėdoms skirti vaidinimai neįtraukti.

Skambės karilionas

Žvejų rūmai kviečia kartu sutikti ir Kalėdas, ir Naujuosius metus.

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, 18 val. scenoje pasirodys tarptautinių konkursų laureatė romų šou grupė „Sare Roma”, o gruodžio 31-ąją 19 val. bus surengtas naujametis koncertas, kuriame dalyvaus sportinių šokių kolektyvas „Žuvėdra”, vokalinės grupės „Cappella‘A” ir „SEFED”.

Bilietų į abu renginius Žvejų rūmų kasose dar yra. Už įspūdingą romų šou žiūrovams tektų mokėti iki 40 litų, už Naujųjų sutikimą – nuo 40 iki 50 litų.

Kultūrinę programą siūlo ir Klaipėdos koncertų salė. Gruodžio 25-ąją 16 val. visi klaipėdiečiai kviečiami į Laikrodžių muziejaus kiemelį, kur vyks pirmasis naujojo, šiemet Olandijoje pagaminto kariliono koncertas „Kalėdų dieną – varpų naujiena!”

Paskutinę metų dieną Koncertų salėje ruošiamas nuotaikingas koncertas „Muzikinės išdaigos, arba Naujametis remiksas”, kuriame susipins fortepijono, smuiko, violončelės ir akordeono skambesys, dainuos Dalia Kužmarskytė, šoks baleto šokėjai. Bilietų kaina – nuo 20 iki 50 litų.

Keltai neplauks

Išskirtinių pramogų mėgėjams šiemet siūloma ne itin daug renginių. Prieš kelerius metus naujametę naktį į Stokholmą keltu „Palanga” plaukę žmonės šiemet tokios galimybės neturės.

Bendrovės „DFDS Lisco” atstovas spaudai Vaidas Klumbys aiškino, kad tai kompanijai per brangu.

„Keltų paskirtis – krovinių gabenimas. To švenčių dienomis daryti negalime. Plaukti į jūrą vien su keleiviais neapsimoka, – tokiu atveju bilietų kainos būtų nežmoniškai didelės”, – sakė jis.

Klubuose bus karšta

Pinigų negailintys klaipėdiečiai šiemet galės linksmintis naktiniuose klubuose ir restoranuose, kur vien už įėjimą tenka pakloti mažiausiai 50 litų.

Laisvalaikio centras „Pramogų bankas” gruodžio 25-ąją klube „Relax” organizuoja šventę Venecijos karnavalų motyvais. Bilietais iš anksto nepasirūpinę žmonės nepamatys arlekinų, žonglierių, ugnies rijikų ar akrobatų, nes vietų į šį renginį nebėra.

Tačiau už 350 litų vis dar galima pakliūti į tame pačiame klube gruodžio 31-ąją vyksiantį renginį „Aukso karštligė-2007”.

Klube „Relax” koncertuos populiarios grupės „69 danguje” ir „Naujieji lietuviai”, o Senojoje salėje solidesnė publika išvys realybės šou „Dangus” dalyvės Augustės, Vytauto Grubliausko-Kongo, grupės „Doudi jazz band” ir Egidijaus Sipavičiaus pasirodymą.

Pastarasis dainininkas ves naujametį renginį ir naktiniame klube „Metelica”. Programoje, kurios kaina vienam svečiui siekia 300 litų, numatytas ir parodijų šou.

Stovimos vietos kainuos keliskart pigiau – po 50 litų.

50 litų kainavo bilietai ir į viešbučio „Klaipėda” alaus restorane „Livonija” vyksiantį renginį, tačiau bilietai jau išpirkti.

Šiame viešbutyje esančiame naktiniame klube „Honolulu” Naujųjų naktį koncertuos jaunimo mėgstama grupė „Inculto”. Vis dar galima įsigyti 100 litų kainuojančių bilietų.

Griaudės fejerverkai

Išlaidauti šventiniams renginiams nepasiruošę klaipėdiečiai Naujųjų naktį tradiciškai rinksis į Teatro aikštę, kur ir šiemet griaudės fejerverkai, miestui kainavę 15 tūkst. litų.

Fejerverkus žmonės galės stebėti ir antrąją Kalėdų dieną 17 val. Jono kalnelio saloje. Joje vyks pernai jau rodytas, tačiau šiemet patobulintas ugnies ir vaizdo spektaklis „Gimiau mylėt tave”.

Pasak renginį režisavusio Alvydo Vizgirdos, vien pirotechnikai buvo skirta per 30 tūkst. litų. Šį 40 minučių pasirodymą kuria apie 60 žmonių.

Nakvoja mašinose

Palangoje didžiausios šventinės linksmybės numatytos Naujųjų metų išvakarėse. Būtent tuo metu kurorte įprastas ne mažesnis žmonių antplūdis nei per patį poilsio sezono įkarštį.

„Pernai žmonėms, kurie paskutiniu momentu sumanė sutikti Naujuosius Palangoje, naktį teko praleisti ir automobiliuose. Neužteko vietų viešbučiuose – panašiai kaip liepos mėnesį, kai yra pats pikas”, – „Klaipėdai” sakė Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius.

Pasak jo, jau ne pirmus metus masiškiausiu reginiu tampa naujametis fejerverkas ant jūros tilto. Šiemet šis ugnies šou kainuos 15 tūkst. litų.

Vis daugiau gerbėjų įgyja ir paskutiniąją metų dieną Gintaro muziejuje vykstantis klasikinės muzikos koncertas.

Renginyje, prasidėsiančiame 15 val., klasikos kūrinius atliks solistės Inesa Linaburgytė, Aistė Miknytė ir trombonininkas Marius Balčytis. Po 20 litų kainuojančių bilietų dar yra.

Reikės tūkstančio litų

Pasak V.Rekašiaus, dėl neprognozuojamo oro rengti specialų naujametį koncertą Palangoje nėra prasmės. Be to, šventinėmis programomis vilioja kurorto kavinės, klubai ir restoranai.

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Gintautas Rekašius patvirtino, kad daugelyje užeigų bei viešbučių vietos jau užsakytos.

Vis dėlto G.Rekašius teigė negirdėjęs, jog kuriam nors iš Palangos svečių Naujųjų metų naktį būtų tekę praleisti automobilyje. „Gal jie tiesiog taupė?” – svarstė verslininkas.

O geidžiantiems Palangoje gerai pasilinksminti reikėtų nusiteikti nemažoms išlaidoms.

„Tūkstantį dviejų asmenų šeima turi turėti, jei nori pajausti tikrą naujametį svaigulį”, – įsitikinęs G.Rekašius.

R.Cicinas nekoncertuos?

Viename Palangos restorane programa, kurioje pasirodys Liveta ir Petras Kazlauskai, bei šventinė vakarienė vienam asmeniui kainuos 150 litų.

Dvigubai brangiau – 300 litų – tektų pakloti už Edmundo Kučinsko pasirodymą populiaraus kurorto viešbučio restorane. Į šią sumą įskaičiuotos ir vaišės.

G.Rekašius juokavo, jog, jo žiniomis, naujametį vakarą Palangoje Rytis Cicinas nekoncertuos.

„Manau, kad stebuklų nebus. Ar nustebinsi šiuolaikinį žmogų žvaigždėmis? Be to, kavinukė, kurioje 50 vietų, negalės pasisamdyti R.Cicino, kadangi atlikėjų honorarai labai dideli”, – aiškino G.Rekašius.

Šventoji didžiąsias metų šventes pasitiks ramiai, todėl ir renginiai daugiausiai orientuoti į miestelio bendruomenę.

Ne sezono metu šiame kurorte aklinai uždarytos kone visos kavinės bei klubai.

Vilios ir žuviene

Neringoje daugiausiai svečių taip pat tikimasi Naujųjų išvakarėse.

„Kiek žinau, žmonės jau aktyviai užsisakinėja viešbučius”, – sakė Neringos savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Ne pirmus metus Neringoje Naujųjų sutiktuves švenčiantys žmonės pamėgo renginius po atviru dangumi. Juodkrantė į šventinę diskoteką šalia liuteronų evangelikų bažnyčios pakvies gruodžio 31-ąją 23 val.

23.15 val. Neringos savivaldybės aikštėje prasidės naujametis koncertas su grupe „Gin‘Gas”, jis tęsis ir po vidurnaktį sužibėsiančio fejerverko.

Sausio 1 dieną 13 val. Savivaldybės aikštėje rengiama tradicinė žuvienės šventė.

„Jau ne pirmus metus organizuojame tokią atrakciją, ir ji tikrai turi daug gerbėjų – išsimiegoję žmonės ateina linksmybių ir paragauti kuršietiškos žuvienės”, – pasakojo N.Lendraitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.