Lietuvos mokslo taryba paskelbė kvietimą podoktorantūrinėms stažuotėms

Lietuvos mokslo taryba, kartu su partneriais įgyvendindama projektą „Gamtos mokslų podoktorantūrinių stažuočių (post doc‘ų) sistemos sukūrimas ir įgyvendinimas” finansuojamą pagal Lietuvos 2004–2006 metų bendrojo programavimo dokumento 2 prioriteto „Žmogiškųjų išteklių plėtra” 2.5 priemonę „Žmogiškųjų išteklių kokybės gerinimas mokslinių tyrimų ir inovacijų srityje”, nuo 2006 m. gruodžio mėnesio pradeda paraiškų podoktorantūrinėms stažuotėms registravimą.

Podoktorantūrinių stažuočių finansavimo konkurse gali dalyvauti mokslininkai, Lietuvos Respublikos ir užsienio piliečiai, kurie parengė daktaro disertaciją kitoje mokslo ir studijų institucijoje nei priimančioji institucija, su kuria teikiama paraiška, ir apgynė daktaro disertaciją ne anksčiau nei prieš 3 metus iki vertinimo datos. Dalyvauti gali fizinių, biomedicinos ir technologijos mokslo sričių mokslininkai.

Priimančiąja institucija gali būti viena iš šių aštuonių mokslo ir studijų institucijų: Kauno technologijos universitetas, Puslaidininkių fizikos institutas, Fizikos institutas, Biotechnologijos institutas, Lietuvos energetikos institutas, Fizikinės elektronikos institutas, Biochemijos institutas ir, Chemijos institutas.

Mokslininkai, pretenduojantys į stažuotojo vietą, kartu su pasirinkta priimančiąja institucija kviečiami teikti paraiškas podoktorantūrinėms stažuotėms per elektroninę paraiškų pateikimo ir administravimo sistemą EPPAS.

Paraiškas galima teikti nuo 2006 m. gruodžio 1 d. iki 2007 m. vasario 15 d. adresu https://postdoc.eppas.lt. Numatyta, kad pirmasis paraiškų vertinimas vyks 2006 m. gruodžio 15 d. Paskutinio vertinimo data numatyta 2007 m. vasario 15 d. Kitos galimos vertinimo datos bus paskelbtos projekto interneto tinklalapyje.

Projekto įgyvendinimo metu bus finansuojamos 12-os mėnesių podoktorantūrinės stažuotės. Podoktorantūrinių stažuočių metu turi būti vykdomi moksliniai tyrimai vienoje arba keliose iš šių mokslo sričių: fizinių, biomedicinos ir technologijos. Stažuočių metu gali būti numatyta ir pedagoginė veikla (vadovavimas magistrantams, doktorantams), tačiau ji turi sudaryti ne daugiau kaip 5 % viso darbo krūvio.

Lėšos (50000 litų/stažuotei) yra skiriamos tik stažuotojo atlyginimui (įskaitant mokesčius) podoktorantūrinės stažuotės laikotarpiu.

Daugiau informacijos apie podoktorantūrines stažuotes gali suteikti projekto stebėtoja Virginija Antanavičiūtė, el. paštas: virginija.antanaviciute@gmail.com, internete – www.ljms.lt/postdoc.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.