Europos jaunimas plūs į Klaipėdą

2008-ųjų vasarą, prieš Jūros šventę planuojamas „didžiulis apšilimas” – Europos jaunimo ir kultūros savaitė Klaipėdos apskrityje.

Kas dvejus metus vis kitoje šalyje vykstančios Europos jaunimo kultūros savaitės renginiai šįkart bus organizuojami Lietuvoje.

Liepos 21-27 dienomis vyksiančiame festivalyje bus populiarinamas Europos šalių liaudies kultūros menas, supažindinama su Europos kultūros tradicijomis ir Vakarų Lietuvos kultūra, istorija bei papročiais.

Pasak Klaipėdos Žvejų kultūros rūmų direktoriaus Alvydo Lenkausko, festivalis bus „didžiulis apšilimas” prieš Jūros šventę, nes tuomet dar nebūna pakilusios apgyvendinimo ir turizmo paslaugų kainos.

Koncertuojama bus ne tik uostamiestyje, bet ir aplinkiniuose apskrities miestuose ir kaimuose. Klaipėdos miesto aikštėse vyks tradicinė Europos turgaus diena, sporto varžybos susirungs festivalio dalyviai, bus organizuojamos pažintinės kelionės po Klaipėdos kraštą.

Projekte dalyvauja 300 dalyvių iš įvairių Europos šalių. Pirmasis toks festivalis surengtas 1986 metais Vokietijoje.

Festivalio organizatoriai jau gavo pritarimą bei pažadą remti iš Klaipėdos apskrities viršininko administracijos.

Vienos iš projekto partnerių – Klaipėdos miesto savivaldybės – meras Rimantas Taraškevičius šmaikštavo, kad organizatorių iš Savivaldybės prašoma suma – 50 tūkst. litų – nėra didelė.

Bendra projekto suma – 228 tūkst. litų. Kiek mažiau nei pusę šių pinigų turėtų sudaryti fondų ir privačių rėmėjų lėšos, likusius skirti Klaipėdos apskrities viršininko administracija ir apskrities savivaldybės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.