Šalia trispalvės plevėsuos ir Europos vėliava

Seime bus svarstoma iniciatyva, kuri iš valstybės institucijų pareikalaus neplanuotų išlaidų

Valstybės institucijos gali būti priverstos išlaidauti nurodant joms būtinai įsigyti Europos Sąjungos vėliavas. Seime žadama svarstyti pasiūlymą įstatymu nustatyti gerokai platesnį ES vėliavos naudojimą, įpareigojant ją kelti beveik visais atvejais, kai iškeliama ir Lietuvos vėliava.

Seimo Pirmininko pavaduotojas valstietis liaudininkas Alfredas Pekeliūnas įregistravo Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pakeitimo projektą, kuriuo numatoma patikslinti ES vėliavos naudojimo vietas ir progas. „Šiuo projektu siekiama nustatyti, kad ES vėliava būtų naudojama kur kas plačiau, nei šiuo metu įstatyme nustatyta. Turi būti praplėstas ES vėliavos naudojimo vietų ir progų ratas”, – savo idėją paaiškino A.Pekeliūnas.

Seimo vicepirmininkas piktinasi, kad Lietuva, kuri nuo 2004 metų gegužės 1 dienos yra ES narė, iki šiol palyginti labai retai naudojasi ES vėliava – dvylika ratu išdėstytų geltonų žvaigždučių mėlyname fone. Tokia vėliava dabar iškeliama tik tiesiogiai susijusiomis su ES dienomis, pavyzdžiui, rinkimų į Europos Parlamentą dieną ar gegužės 9-ąją – Europos dieną. Be to, ji oficialiai keliama tik keliose vietose Lietuvoje. Todėl projekte siūloma, kad ES vėliava būtų iškelta kartu su Lietuvos vėliava prie, virš ar ant Seimo, Prezidento rezidencijos, Vyriausybės, ministerijų ir apskričių viršininkų administracijų, teismų, generalinės prokuratūros, Lietuvos banko, savivaldybių tarybų bei kitų valstybinės valdžios institucijų pastatų. Abi vėliavos taip pat turėtų būti nuolat pastatytos Seimo, Vyriausybės, visų teismų posėdžių salėse, aukščiausiųjų valstybės pareigūnų bei institucijų vadovų darbo kabinetuose ir patalpose, kuriose vyksta įvairūs oficialūs renginiai.

Projekte numatoma, kad įstatymas turėtų įsigalioti nuo kitų metų sausio 1 dienos.

A.Pekeliūnas pripažįsta, kad šio įstatymo įgyvendinimas pareikalaus tam tikrų lėšų, nes daugeliui valstybės institucijų teks įsigyti ES vėliavas. Tačiau, anot Seimo vicepirmininko, nėra nustatyta, kiek tai kainuos valstybės biudžetui. Jis nemano, kad tai gali kainuoti labai brangiai. Viena kokybiška vėliava kainuoja nuo 170 iki 250 litų. Jas Lietuvoje gamina vos kelios firmos.

Pagal įstatymo projektą bent po kelias ES vėliavas turėtų įsigyti beveik 300 įvairių valstybės institucijų. Tad įstatymo įgyvendinimas gali kainuoti iki 100-120 tūkstančių litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

2 atsiliepimai į "Šalia trispalvės plevėsuos ir Europos vėliava"

  1. Liucija

    Jau aisku,kad prezidento galvojimas smarkiai suslubaves.Dabar jau irgi aisku,kad Premijieras sedi po Brazausko padu.Jo pasisakymai rodo, jog jis nieko nezino be Brazausko.Noretusi tureti vilciu, kad seimo pirmininkas dar nera nuklydes po keno nors peda ir dar neprarado verte Lietuvos velevai. Siekeme laisves,kad salia Lietuvos nekabotu okupanto veliava. Kodel stojant i ES zmonems nebuvo paaiskinta, kad reikes atsisakyti Lietuvos turtu.Ar konstitucinis teismas neturetu panagrineti ir gal net panaikinti istojima i ES.Kaip veliau paaiskejo,kad valdzios atstovai nebuvo nesusipazine su istojimo salygom.Veliau teisinosi, kad susipazinimui truko laiko.Zinokite, ES yra laikina okupacija.Ar neuzteko 50m.SSR okupacijos ir ju veliavos????Butu naudinga jeigu tuos pinigus panaudotumet vaiku mokslui.VAIKAI YRA LITUVOS ATEITIS,o ne ES. Kodel Lietuvos valdzia visada pataikauja svetimtauciams ir skriaudzia tautiecius????Pav. auksinis tualetas……
    Ponas Adamkau malonekite tas islaidas padengti is savo kisenes.Gi prajuokinote visa pasauli, o labiausia anglus. Kas darosi su jusu protu, kad neradote sau pavaduotojo lituviu kilmes,o pasirinkote lenke.Del kurios su jusu pagalba saziningas zmogus prarado darba.Tikrai yra geda, kad jus esate Amerikos lietuvis.

  2. ..

    oho, kokia nuomone..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.