Krepšinis: tarp kandidatų – ir Mahoričius

Kauno „Žalgirio” ekipos vyriausiuoju treneriu gali tapti prieš pusantrų metų Vilniaus „Lietuvos rytą” dėl tariamų nugaros skausmų turėjęs palikęs slovėnas Tomo Mahoričius

Šeštadienį po pralaimėjimo Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšininkams iš Kauno „Žalgirio” ekipos vyriausiojo trenerio pareigų pasitraukusį Ainarą Bagatskį gali pakeisti slovėnas, 41 metų Tomo Mahoričius.

Kauno klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas vakar LŽ patvirtino, kad tarp kandidatų pakeisti pasitraukusį Bagatskį yra Mahoričius, italas Carlo Recalcati ir lietuvis Kęstutis Kemzūra. Navikauskas teigė, kad Kauno ekipa domisi dar vienu treneriu iš Lietuvos bei vienu užsieniečiu, tačiau šių kandidatų pavardžių jis neįvardijo.

„Kas taps naujuoju „Žalgirio” treneriu, gali paaiškėti bet kada, tačiau mes neskubame. Norime labai gerai apsvarstyti, todėl dar kelias dienas galite ramiai miegoti”, – tikino Navikauskas. Anot jo, per ketvirtadienį Kaune vyksiančias Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio” ir Po Ortezo „Elan Bearnais” ekipų, Kauno klubui veikiausiai vadovaus buvęs Bagatskio asistentas Rimantas Grigas. Pasak Navikausko, komanda rungtynėms su prancūzais rengiasi ne mačo išvakarėse, todėl sunkumų neturinčiai trenerio komandai neiškils.

Tarp kandidatų į „Žalgirio” trenerius esantis Mahoričius 2005 metais su „Lietuvos ryto” ekipa iškovojo ULEB taurę, kuri Vilniaus klubui pelnė kelialapį į Eurolygos varžybas. Nepaisant to, vasarą slovėnas Lietuvos sostinę paliko dėl tariamų nugaros skausmų. Praėjusį sezoną slovėnas dirbo Liublianos ekipoje „Union Olimpija”, tačiau prieš mėnesį dėl neišmokėtos algos iš komandos stratego posto pasitraukė.

Italas Recalcati yra vienas garsiausių Europos trenerių. Su Italijos krepšinio rinktine jis 2004 metais tapo olimpiniu vicečempionu, o 2003 metais per Europos pirmenybes iškovojo bronzos medalius. Pastaruosius trejus metus strategas treniravo Sienos „Montepaschi” ekipą.

Trenerio asistentu Lietuvos rinktinėje pastaruosius metus dirbęs Kęstutis Kemzūra nuo 2005-ųjų yra Trevizo „Benetton” ekipos antrasis treneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.