Šventės organizatoriams kliuvo ir nuo klaipėdiečių, ir nuo mero

Tiek eiliniai klaipėdiečiai, tiek pats miesto meras vakar peikė savaitgalį įvykusią Kalėdų eglės įžiebimo Teatro aikštėje šventę, tačiau kas bus daroma ateityje, kad būtų išvengta švenčių organizavimo nesėkmių, kol kas niekas atsakyti negali.

Miestelėnai pyko, kad eglės įžiebimo ceremonija buvo per daug ištęsta, kad vaikai sušalo ir nesulaukė jos kulminacijos – eglutės įžiebimo. O vaikų eisena daugeliui priminė komunistinių laikų paradus.

Klaipėdiečių manymu, pirmiausia turėjo būti įžiebta eglutė, tik po to vykti šventinis koncertas. Nesuprastas buvo teletiltas, peiktas jo ir koncerto turinys, skirtas ne vaikiškai auditorijai.

Žmonės klausė, kodėl Klaipėdoje, kurioje tiek metų rengiami renginių režisieriai, šokėjai ir kiti menininkai, Kalėdų eglės įžiebimo renginys taip prastai režisuotas. Pasigesta ir profesionalių atlikėjų.

„Kiekvieno scenarijaus nesuderinsi”

Pretenzijų eglės įžiebimo renginio organizatoriams vakar neslėpė ir Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius.

„Kasmet pirmiausia būdavo įžiebiama eglė, o po to vykdavo koncertas. Nesuprantu, kam šovė į galvą šiemet padaryti atvirkščiai, bet juk kiekvieno renginio scenarijaus nesukontroliuosi. Šventinė vaikų eisena su Kalėdų Seneliu iš Laplandijos paįvairino šventę, tačiau, manau, turėjo būti trumpesnė, nes per ją susidarė didelė transporto spūstis. Viskas užsitęsė per ilgai”, – kritikavo eglutės įžiebimo ceremoniją R. Taraškevičius ir patikino, jog su Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus atsakingais specialistais bus kalbama ir ieškoma sprendimų, kad ateityje tokios klaidos nepasikartotų.

Su Kalėdų Seniu nekalbėjo

Klaipėdos Kalėdų Senelį vaidinęs aktorius Rimantas Pelakauskas prisipažino, jog jam pačiam bei renginio vedėjui Sigučiui Jačėnui tiesiog ant scenos teko improvizuoti, ką ir kaip veikti bei sakyti, nes renginio organizatoriai su vedėjais to nesuderino.

„Perskaitęs scenarijų, iš karto supratau, kad kažkas ne taip. Turėjau klausimų, tačiau man niekas į juos neatsakė. Prieš renginį jo režisierius Nerijus Ivanauskas ir dar du vaikinai tik lakstė stresuodami, kažką darė, telefonais kalbėjo, tačiau su mumis nesikalbėjo. Vėliau mus su Kalėdų Seniu iš Laplandijos scenoje pasodino dūmuose. Manėme, jog užtrokšime”, – savo įspūdžiais dalijosi aktorius, reziumuodamas, kad renginio organizatoriams – UAB „Pramogų burės” – esą stinga supratimo, kaip organizuojami masiniai renginiai, ir tokios veiklos patirties.

„Renginio sėkmė 80 procentų priklauso nuo to, kaip suderintos techninės detalės. 10 procentų – nuo to, kad visi laiku susirinktų, 10 procentų – nuo jo dalyvių. Šio renginio techninės detalės derintos nebuvo”, – kritikavo režisūrą R. Pelakauskas.

„Kiek žmonių – tiek nuomonių”

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjos Godos Giedraitytės nuomone, Kalėdų Senelio palydos eisena buvo pavykusi.

„Tai liudija faktas, kad į ją susirinko per 2000 vaikų, nors planuota buvo 1800. Tai buvo naujiena, pirmasis toks renginys, inicijuotas Suomijos garbes konsulato. Todėl nuoširdžiai dėkojame visiems eisenos vaikams, jų tėveliams ir mokytojams už dalyvavimą”, – sakė pokalbininkė.

G. Giedraitytė pridūrė, jog vakar įvykusiame renginio organizatorių susitikime buvo konstatuota, kad nepavyko sklandžiai ir greitai pereiti nuo eisenos prie eglutės įžiebimo ceremonijos, užsitęsė Senelių sveikinimai ir padėka eisenos rėmėjams.

„Eglutės įžiebimo koncertas vertinamas įvairiai. Manau, kiek žmonių, tiek nuomonių. Galima diskutuoti, jog koncertą pradėti reikėjo įžiebus eglutę – galbūt taip būtų buvęs išspręstas nuoseklesnis šventės modelis”, – svarstė Kultūros skyriaus vedėja.

Visą šventę, pasak G. Giedraitytės, organizavo kultūros centras Žvejų rūmai. Kalėdų Senelio eisena buvo režisuota atsižvelgiant į Suomijos garbės konsulo patarimus ir siūlymus.

Į klausimą, kiek kainavo eglutes įžiebimo renginys, Kultūros skyriaus vedėja atsakė, jog scena, apšvietimas, garso ir videoįranga, videofilmų gamyba, estrados dainininkų honorarai, fejerverkai ir kt. kiekvienam miesto gyventojui kainavo maždaug po 30 centų. Kalėdų Senelio eiseną finansavo rėmėjai, prakartėlė kainavo 40 tukst. litų.

Į klausimus, kas bus daroma, kad ateityje nepasikartotų šiemetinio eglutės įžiebimo renginio nesėkmės ir kas uždirbo iš šios šventės, G. Giedraitytė atsakymų neturėjo.

Su renginį organizavusios įstaigos kultūros centro Žvejų rūmai direktoriaus pavaduotoja Nemira Trakumiene vakar susiekti nepavyko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.