„Linas” išgyvena sunkius laikus

Neoficialiomis PB žiniomis, Panevėžio įmonė UAB „Linas Nordic” ketina atleisti nemažai darbuotojų. Nors bendrovė šiemet patyrė per 3 milijonus litų nuostolių, tačiau jos vadovė Žibutė Gaivenienė tvirtino, kad masinio darbuotojų atleidimo nėra – siekiant efektyvinti gamybą, peržiūrimos darbo vietos, darbuotojų funkcijos. Iš viso pastaruoju metu iš įmonės atleista 30 žmonių. Kartu vyksta ir natūrali darbuotojų migracija.

Efektyvina veiklą

PB žiniomis, didžiausia lininių gaminių gamintoja ir eksportuotoja Baltijos šalyse UAB „Linas Nordic” dėl sunkios situacijos rinkose artimiausiu metu planuoja atleisti apie 100 darbuotojų. Įmonėje dirba per 1500 darbuotojų.

Bendrovės generalinė direktorė Žibutė Gaivenienė iš dalies patvirtino šią informaciją. Jos teigimu, pagrindinė darbuotojų atleidimo priežastis – veiklos efektyvumo didinimas. Jau kurį laiką dėl šiemet patirtų nuostolių įmonė peržiūri darbo vietas, darbuotojų darbo funkcijas. Tačiau bendrovės vadovė paneigė, kad vyksta masiškas darbuotojų atleidimas.

Jos teigimu, per daugiau nei mėnesį laiko įmonę paliko apie 30 darbuotojų, dešimt iš jų išėjo savo noru, kiti – šalių susitarimu. Vis dėlto neatmetama galimybė, kad įmonę per keletą artimiausių mėnesių gali palikti apie 100 darbuotojų. Tarp jų bus iš bendrovės išeinantys savo noru.

Taip pat patikinta, kad iš įmonės ne vien išeina žmonės, bet ir įdarbinama naujų. Šiuo metu įrenginėjamas naujas siuvimo cechas, į jį investuojama, ieškoma darbuotojų.

Tai, kad šiuo metu bendrovė kol kas masiškai neatleidinėja darbuotojų, patvirtino ir Panevėžio darbo biržos direktoriaus pavaduotoja Audronė Biguzienė. Anot jos, per šių metų spalį-lapkritį į Darbo biržą kreipėsi 19 buvusių šios įmonės darbuotojų. Jie iš įmonės atleisti šalių susitarimu, tad apie tai Darbo biržos neprivalo informuoti.

Apie darbuotojų atleidimą iš darbo bendrovės Darbo biržą privalo informuoti, jei iš karto atleidžiama apie 10 procentų darbuotojų.

Dirba nuostolingai

AB „Linas”, kurios įmonių grupei priklauso ir UAB „Linas Nordic”, ne kartą skelbė apie šiemet patirtus nuostolius. Šių metų trijų ketvirčių neaudituotais įmonių grupės finansiniais duomenimis, patirta 3,9 mln. litų nuostolių, vien per pirmąjį šių metų pusmetį patirta 3,3 mln. litų nuostolių. Pernai per tris ketvirčius gauta 3,4 mln. litų pelno.

Skelbiama, kad rezultatams pagrindinę įtaką turėjo labai padidėjęs lininių tekstilės gaminių importas į ES iš Azijos šalių bei lininių gaminių kainos ir paklausos rinkoje sumažėjimas. Dėl šios priežasties pakeistos ir metinės prognozės, kurių paprastai įmonė skelbia tris – pesimistinę, realistinę bei optimistinę.

Veiklos nuostoliai pesimistiniu atveju šiemet būtų 5,2 mln. litų (metų pradžioje planuotas pesimistinis pelnas buvo 1 mln. litų), realistiniu – 3,5 mln. litų nuostolio (metų pradžioje planuotas pesimistinis pelnas buvo 3,5 mln. litų pelno), optimistiniu atveju nuostoliai gali siekti 0,8 mln. litų (tikėtasi gauti 5,5 mln. litų pelno).

Svarbiausiu antrojo pusmečio tikslu įvardijamas išsilaikymas rinkoje, siekiant stabilizuoti esamą įmonių grupės veiklos padėtį. Tam numatyti prioritetiniai uždaviniai.

Bendrovės generalinės direktorės Žibutės Gaivenienės teigimu, pagrindinė darbuotojų atleidimo priežastis – veiklos efektyvumo didinimas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.