LNK „Istorijose” – išskirtinis Igorio Achremovo interviu

Už žurnalisto Vito Lingio nužudymą kalintis buvęs „Vilniaus brigados” smogikas Igoris Achremovas sutiko duoti interviu „Istorijų” žurnalistui Vitaliui Zaikauskui. Tai – pirmas išsamus I.Achremovo interviu televizijai po 11 metų, 10 mėnesių ir 16 dienų, praleistų nelaisvėje už „Respublikos” žurnalisto nužudymą. Iš pradžių Achremovui už šį nusikaltimą buvo skirta mirties bausmė, kuri vėliau buvo pakeista įkalinimu iki gyvos galvos, dar vėliau sumažinta iki 25 metų.

Dėl interviu V. Zaikauskas tarėsi beveik metus – nuo praėjusiųjų metų pradžios. „Tuomet laukėsi Igorio žmona, todėl teko palūkėti, kol ši pagimdys ir paaugins vaikelį, nes ją taip pat norėjau
kalbinti. Būsimasis tėvas nerimavo dėl besilaukiančiosios sveikatos, prašė jos netrikdyti. Prieš interviu teko dar ne kartą įkalinimo įstaigoje susitikti su pačiu Achremovu, su jo broliu ir
jo tėvais. Visi abejojo pokalbio televizijai reikalingumu, jiems nuolat iškildavo abejonių. Igorio tėvas labai krimtosi ir stipriai suabejojo, ar šis pokalbis ko nors neįskaudins. Jis sakė – „Suprantu,
kad jums įdomu, bet kaip į tai žiūrės Lingio žmona, tėvai, artimieji?” – labai sunkią interviu pradžią prisiminė V. Zaikauskas.

Pasak žurnalisto, šiam interviu parengti reikėjo rekordiškai daug laiko. „Panašiai tiek ilgai laukiau ir įkalbinėjau pašnekovus, ruošdamas pasakojimą apie gimdymo namuose per medikų neapsižiūrėjimą sukeistas dvi mergaites, išaugusias ne pas savo tikrąsias mamas. Panašiai, apie gerą pusmetį, įkalbinėjau pasipasakoti savo skaudžiai tragišką dalią garbaus amžiaus moterį, gyvenančią su dviem vyrais”, – sakė ilgą žurnalisto darbo patirtį turintis V. Zaikauskas.

Pasak Vitaliaus, interviu su Igoriu Achremovu jis norėjo parengti dėl keleto priežasčių. „Visų pirma, pats ilgai dirbau „Respublikoje” ir Vitas buvo tas, kuris mane pasikvietė į šį laikraštį. Iki šiol apie Vitą saugau pačius šilčiausius jausmus”.

Laidos „Istorijos” kūrybinė grupė su Achremovu susitiko Vilniaus II-uosiuose pataisos namuose. Achremovas pasakojo, kaip ir kodėl jis atliko nusikaltimą, apie bausmę, kurią atlieka po šio ciniško ir brutalaus nusikaltimo. Pasak Achremovo, jis tik po penkerių metų visiškai suvokė, ką padarė.

„Istorijos” susitiko ir su jo žmona Natalija. Ji pasakojo apie savo pažintį su savo dabartiniu vyru, apie savo gyvenimą Kaliningrado srityje ir apie pusės metų judviejų sūnų Denisą.

Laidoje taip pat kalbės pravoslavų šventikas ir jo nuodėmklausys tėvas Vladimiras, nuolat lankantis Achremovą kalėjime ir kunigas Julius Sasnauskas.

„Tai bus laida su daugtaškiu pabaigoje – apie nusikaltimą, bausmę ir atgailą. Galiu užtikrinti – „Istorijose” Achremovas nebus teigiamas herojus, nes toks nėra”, – sakė išskirtinį interviu su I. Achremovu parengęs Vitalius Zaikauskas.

I. Achremovo istorija „Istorijose” – šį sekmadienį 17.45 val

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.