Šventinį vakarą sugadinęs radinys

Tirdami jauno vyro mirties aplinkybes teisėsaugininkai susidūrė su dar viena mįsle, vedančia į vagysčių iš prekybos centrų saugojimo kamerų įminimą

Skirstantis iš Kalėdų eglutės įžiebimo šventės, surengtos penktadienio vakare Vienybės aikštėje, Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojui buvo pranešta apie šiurpų radinį.

Šventės dalyviai, kilę laiptais, esančiais ties restoranu „Pompėja”, į Žaliakalnį, aptiko jauno vyro lavoną.

Į šio įvykio, užregistruoto apie pusę aštuonių vakaro, vietą sugužėjo nemažos viešąją tvarką šventės metu užtikrinusios policijos pajėgos. Ten iškviestas ir Vienybės aikštėje budėjęs ir, kaip teigiama, darbo neturėjęs greitosios medicinos pagalbos stoties ekipažas.

Deja, medikams tebuvo likę konstatuoti, kad nežinomas apie trisdešimties metų vyras jau nebegyvas.

Pirminiais duomenimis, apžiūrint velionį jokių į akis krentančių smurto žymių neužfiksuota. Tačiau tai dar turi patvirtinti arba paneigti teismo medicinos ekspertai.

Pasak policijos pareigūnų, pagal vilkėtus drabužius nežinomasis buvo panašus į asocialų asmenį.

Tačiau didesne mįsle už velionio asmenybės nustatymą (šeštadienio rytą teigta, kad ji jau nustatyta) buvo šio vyriškio kišenėse aptikta raktų su sunumeruotais žetonais krūva.

Teigiama, kad radinys primena raktus nuo prekybos centrų daiktų saugojimo kamerų. Viena iš prielaidų – kad vyriškis galėjo juos naudoti nusikalstamais tikslais.

Šeštadienio rytą dienraščio kalbinti budėjimą baigiančių Kauno policijos bei Greitosios medicinos pagalbos stoties pamainų darbuotojai džiaugėsi, kad renginys Vienybės aikštėje nesukėlė daugiau jokių papildomų problemų ir taip vieniems iš sunkesnių priskiriamą penktadienio vakarą.

Tiesa, medikai buvo linkę pridurti, kad šventiniam renginiui pasibaigus miesto gatvėse netrūko ir išgėrusių, ir susimušusių.

Nors palyginti ramiai, specialiųjų tarnybų akimis, praėjo ir šventinės eglutės įžiebimas, užpraėjusį šeštadienį surengtas Rotušės aikštėje, išaušus sekmadienio rytui, Senamiestyje konstatuotas chuliganiškas akibrokštas, įvertintas 1000 litų žala. Praėjusią savaitę Kauno policija paštu gavo Tekstilininkų ir dailininkų gildijos direktorės pareiškimą apie sugadintą vieną iš artėjančioms Kalėdoms skirtos kompozicijos pagal S.Nėries kūrinį „Apšerkšniję mūsų žiemos…” eksponatų.

Ši kompozicija eglutės įžiebimo Rotušės aikštėje proga įrengta M.Valančiaus gatvės skverelyje priešais Tekstilės galeriją.

Kaip įtariama, iš šventinio renginio besiskirstantiems chuliganams užkliuvo vienas iš parkelio eksponatų – arklio galvą vaizduojantis medžiaga aptrauktas metalinis karkasas. Po nakties jis rastas sulaužytas.

Dėl šio įvykio Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą.

Apgadinta kompozicija vėl buvo atstatyta. Nors jos autoriai dienraščiui teigė, kad policijai pavyko sulaikyti įtariamuosius šiuo išpuoliu, pareigūnai to nepatvirtino.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.