Šernų išpuolis miškingame pakaunės kelyje

Per susidūrimą su netikėta kliūtimi griovyje atsidūrė latvių, važiavusių į Marijampolę pirkti automobilių, mikroautobusas

Naktį į šeštadienį pakaunėje susidūrė mikroautobusas „VW Transporter” su latviškais valstybiniais numeriais bei du netikėtai į kelią išbėgę šernai.

Po susidūrimo mikroautobusas, kuriuo du kaimyninės valstybės piliečiai važiavo į Marijampolės automobilių turgų, atsidūrė pakelės griovyje.

Transporto priemonei verčiantis, jos vairuotojas iškrito laukan ir buvo prispaustas automobilio.

Šiam keturiasdešimt septynerių metų latviui Kauno medicinos universiteto klinikose diagnozuoti šonkaulio lūžiai. Jis paguldytas gydymui.

Antrasis nelaimėlių ekipažo narys rimtesnių traumų išvengė.

Kas atsitiko su šernu, su kuriuo susidurta, neaišku. Kliudytas mikroautobuso, jis dingo pakelės miške. Neatmetama prielaida, kad nuo patirtų sužalojimų galėjo nugaišti tą pačią naktį arba kur nors merdėja.

Šis dar palyginti laimingai pasibaigęs susidūrimas įvyko apie trečią valandą nakties kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai – Vandžiogalos seniūnijos apylinkėse.

Minėtą kelio atkarpą nuo miško skiria specialus vielos tinklas, tačiau įvažos į mišką paliktos neužtvertos. Manoma, kad šernai išbėgo į kelią per vieną iš jų.

Kaip pareigūnams pasakojo be medikų pagalbos apsiėjęs nelaimėlių keleivis, prieš pat jų mikroautobusą staiga išbėgo du šernai. Ėmus signalizuoti, jie metėsi į skirtingas puses. Su vienu susidūrimo neišvengta, nors bandant tai padaryti ir atsidurta pakelės griovyje.

Viena iš prielaidų, kodėl mikroautobuso nepavyko suvaldyti – viršytas leistinas greitis.

Nors į šios nelaimės vietą buvo kviesti ne tik greitosios pagalbos medikai, bet ir ugniagesiai gelbėtojai, pastarųjų pagalbos neprireikė. Apvirtęs mikroautobusas atverstas, ištraukiant iš po juo prispaustą vairuotoją, padedant kitų pro nelaimės vietą važiavusių automobilių ekipažams.

Kauno rajono policijos Eismo priežiūros poskyrio pareigūnai linkę akcentuoti, kad šeštadienio nakties įvykis miškingose Vandžiogalos apylinkėse, per kurias driekiasi kelias Panevėžys-Aristava-Sitkūnai – jau ne pirma panaši nelaimė šį rudenį.

Pradėjus ilgėti vakarams, šiame kelyje ir beveik toje pačioje vietoje į panašią keblią situaciją jau buvo patekęs tolimųjų reisų vairuotojas iš vienos kaimyninių Baltijos valstybių. Prieš jo vairuojamą vilkiką į kelią buvo išbėgusi aštuonių šernų banda.

Teigiama, kad šios bandos, kurioje buvo ir mažų šerniukų, vedlys buvo gana įspūdingo stoto šernas. Minėto vilkiko vairuotojui taip pat nepavyko išvengti susidūrimo, tačiau jis sugebėjo sustabdyti savo transporto priemonę ir ši neatsidūrė pakelės griovyje. Teigiama, kad susidūrimo metu vilkikas buvo gana stipriai apgadintas. Partrenktus ir ant važiuojamosios kelio dalies gulinčius šernus netrukus pervažiavo iš paskos atriedėję kiti vilkikai.

Į šios šiurpios „mėsmalės” vietą taip pat kviesti ugniagesiai gelbėtojai – kad nuplautų krauju pasruvusią kelio dangą. Guostasi tik tuo, kad apsieita be žmonių aukų. Tačiau, anot pareigūnų, važiuojantieji minėtu į Panevėžį vedančiu keliu privalo žinoti ir dar apie didesnę vadinamąją juodąją dėmę, esančią jau įvažiavus į Kėdainių rajoną – sukant viaduko į Kėdainius bei Šiaulius link.

Dienraščio pašnekovų žiniomis, praėjusią savaitę minėtoje atkarpoje buvo partrenkti net trys pėstieji.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.