Pabėgimų savaitgalis

Įtartinas sutapimas: apie įskaitines avarijas, užregistruotas penktadienį ir šeštadienį Kaune, policijai pranešė tik jas sukėlusios moterys

Nuo penktadienio vidurdienio iki sekmadienio ryto Kaune užregistruoti šeši įskaitiniai eismo įvykiai. Pusėje iš jų pėsčiuosius traumavusių automobilių vairuotojai iš įvykio vietos pabėgo ir yra ieškomi.

„Tai jau tampa kasdienybe”, – toks liūdnas buvo savaitgalį budėjusių Kauno eismo priežiūros tarnybos Operatyvaus valdymo poskyrio pareigūnų komentaras.

Turėtas galvoje ir pastaruoju metu savaitgaliais užregistruojamų įskaitinių avarijų skaičius (šeštadieniai ir sekmadieniai jau niekuo nebesiskiria nuo eilinių darbo dienų, kai gatvės dūsta nuo automobilių spūsčių), ir pabėgimai iš įvykio vietų, be ko, pašnekovų teigimu, paskutiniuoju metu turbūt nėra buvę nė vienos savaitės.

Gal tai tik sutapimas, tačiau per dvi praėjusio savaitgalio dienas, be pabėgimo iš įvykio vietos, Kaune užregistruotos tik tos avarijos su žmonių aukomis, kurias sukėlė vairuotojos moterys.

Moteriškos kaktomušos

Savaitgalio nelaimių Kauno gatvėse sąrašas pradėtas penktadienio vidurdienį, kai Jonavos gatve Šiaurės prospekto link važiavusi trisdešimt devynerių metų automobilio „Audi” vairuotoja ties Laidojimo namais sukdama į kairę nepraleido greta ta pačia kryptimi važiavusio krovininio automobilio „Mercedes Benz 1835”. Susidūrimo metu moteris patyrė galvos traumą.

Dar dvi vairuotojos moterys sugebėjo naktį į sekmadienį susidurti naktį tuščioje Baltų prospekto ir J.Grušo gatvės sankryžoje.

Susidūrimo kaltininkė – į šią sankryžą iš šalutinės Rasytės gatvės įvažiavusi automobilio „Mitsubishi” dvidešimt dvejų metų vairuotoja. Ji nepraleido pirmumo teisę turėjusio „VW Golf”, prie kurio vairo sėdėjo trisdešimtmetė kaunietė. Kaip jau ne kartą teko konstatuoti tokių susidūrimų atvejais, nukentėjo kaktomušos neišvengusio „VW Golf” vairuotoja, nors ne ji buvo šios avarijos kaltininkė. Moteris patyrė kaklo slankstelio traumą.

Sekmadienio nakties paslaptis

Visais kitais atvejais yra pagrindo įtarti, kad įskaitines avarijas sukėlusius automobilius vairavo vyrai, turėję rimtų priežasčių pasišalinti iš įvykio vietos.

Tą pačią naktį į sekmadienį į Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės (RKKL) Traumatologijos punktą buvo pristatytas sunkiai sužalotas keturiasdešimt trejų metų Žaliakalnio gyventojas. Su šiuo nelaimėliu, kuriam įtartas kaukolės lūžis bei krūtinės trauma, buvo sunku susikalbėti.

Baiminantis komplikacijų, tą pačią naktį vyriškis pervežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas (KMUK). RKKL traumatologijos punkto registratūroje liko įrašas apie tai, ką spėjo papasakoti nelaimėlis.

Sužalotojo teigimu, apie vienuoliktą vakaro jis buvo partrenktas K.Donelaičio ir A.Mickevičiaus gatvių sankryžoje, jau beveik perėjęs gatvę.

Pirminiais duomenimis, vyriškį partrenkė Kauno vyriausiojo policijos komisariato link skubėjęs į „VW Golf” modelį panašus automobilis.

Šios nelaimės aplinkybės kol kas labai mįslingos, todėl neatmetama prielaida, kad pėsčiasis galėjo nukentėti per ištuštėjusiose naktį gatvėse surengtą vadinamąjį dragą ir tai, kad iš įvykio vietos pabėgęs vairuotojas galėjo būti neblaivus.

Galinčius padėti tiriant šį įvykį prašoma paskambinti šiais Kauno eismo priežiūros tarnybos telefonais: 30 37 99 (tyrėja), 30 32 00 (budėtojų dalis) arba (8-675) 44218.

Mįslė su kriminalo požymiais

Tais pačiais telefonais prašoma paskambinti ir liudytojų, mačiusių, kaip šeštadienį, apie trečią valandą dienos, nereguliuojamoje Taikos prospekto (ir vėl!) pėsčiųjų perėjoje ties sankryža su Garažų gatve buvo partrenktas šešiasdešimt vienų metų vyriškis.

Šį nelaimėlį į KMUK atvežė žmona.

Moters teigimu, vyras buvo sužalotas grįždamas iš darbo. Taip jis pasakojo žmonai, parėjęs sužalotu veidu į savo namus Partizanų gatvėje.

Nors pagal patirtą sužalojimą neatmetama versija, kad vyriškis buvo sumuštas visai kitomis aplinkybėmis, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo sužalojimo eismo įvykio metu.

Ne mažiau mįslingas ir tik šį savaitgalį užregistruotas įvykis, nutikęs lapkričio 3-iąją lauko prekyvietėje ties Kalniečių turgaviete Savanorių prospekte. Į policiją su pareiškimu, jog būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jos sužalojimo, kreipėsi viena apsipirkti į šią turgavietę atėjusi kaunietė.

Moters teigimu, tą lapkričio penktadienį, apie šešioliktą valandą, ji buvo traumuota šioje turgavietėje atbulomis važiavusio baltos spalvos automobilio.

Tą patį vakarą pasijutusi blogai ji kreipėsi pagalbos į vieną privačią gydymo įstaigą. Moteriai diagnozuoti krūtinės ląstos bei dubens sumušimai.

Ieškant šią kaunietę sužalojusio ir iš įvykio vietos pasišalinusio vairuotojo, taip pat laukiama pagalbos jau minėtais eismo priežiūros tarnybos telefonais.

Nelaimė maršrutiniame autobuse

Pageidaujama, kad nurodytais Eismo priežiūros tarnybos telefonais paskambintų ir važiavusieji penktadienio pavakarę, apie septynioliktą valandą, 11-ojo maršruto autobusu ir mačiusieji, kaip, artėjant prie Jonavos gatvės „Šauklių” visuomeninio transporto stotelės, susižalojo viena pensinio amžiaus bendrakeleivė.

Ši KMUK gydytoja dirbanti moteris kreipėsi į policiją tik šeštadienį. Medikė pasakoja, kad ketindama išlipti minėtoje stotelėje, paprašiusi, kad ją praleistų šalia dvivietėje sėdynėje sėdėjusi moteris. Tuo metu autobusas staigiai truktelėjo ir neturėdama už ko pasilaikyti ji visu svoriu trenkėsi į artimiausią turėklą.

Tą pavakarę atrodė, kad galbūt patirta trauma nėra rimta, nors nuogąstavimo būta: prieš porą metų medikei jau buvo operuota ši kūno vieta ties juosmeniu.

Po nakties, paūmėjus skausmui, moteris jau kreipėsi pagalbos į kolegas KMUK.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.