Paryžiuje – lietuvių menininko filmai

Pompidu meno ir kultūros centro (Prancūzija) lankytojams pristatomi trys šiuolaikinio lietuvių menininko Deimanto Narkevičiaus filmai

Deimantas Narkevičiaus darbai vakar rodyti filmų programoje „Ateities kinas 2005-2006”, kurią organizuoja muziejaus kino departamentas. Šioje programoje pristatomos kino tradiciją permąstančios bei naujovių ieškančios vizualiųjų menų kūrėjų juostos.

Pristatydami lietuvio menininko kūrybą ir centre rodomus filmus „Lietuvos energija”, „Gyvenimo vaidmuo” ir „Matrioškos” programos rengėjai pabrėžia Narkevičiui būdingą kūrybišką dokumentikos ir fikcijos derinimą, skirtingų kino konvencijų supriešinimus, nuo ideologijos išsivadavusios istorinės tiesos ieškojimus. Į renginį susirinkusiai publikai menininkas pasakojo apie savo kūrybos principus ir temas, atsakė į klausimus.

Narkevičius laikomas vienu žinomiausių tarptautinėje šiuolaikinio meno scenoje Lietuvos menininkų. Savo kuriamus filmus ir fotografijas menininkas pristatė daugelyje parodų bei projektų Lietuvoje ir užsienyje.

Nuo 1977 metų Paryžiuje veikiantis Pompidu meno ir kultūros centras yra vienas garsiausių Prancūzijoje. Jame įsikūrusi viešoji biblioteka ir Nacionalinis modernaus meno muziejus, galintis pasigirti didžiausia modernaus ir šiuolaikinio meno kolekcija Europoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.