Suimtas įtariamas Biržų diversantas

Panevėžio apylinkės teismas vakar 10 dienų leido suimti Biržų rajono gyventoją, įtariamą pridėjusį savadarbių sprogmenų prie elektros perdavimo linijų stulpų. Manoma, kad jis veikė ne vienas.

28 metų Biržų rajono Kvietkelių kaimo gyventojui Linui Garbeniui vakar pateikti įtarimai dėl turto sugadinimo visuomenei pavojingu būdu. Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuoto nusikalstamumo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ramūnas Pačebutas įtariamąjį siūlė suimti 2 mėnesiams, tačiau teismas leido tik 10 dienų. Pasak prokuroro, tiriamos įvairios su šiuo nusikaltimu susijusios versijos, tarp jų – chuliganizmas, diversija. Pareigūnas teigė, kad ieškoma ir daugiau nusikaltėlių, prisidėjusių prie šio nusikaltimo. Nepatvirtintais duomenimis, Garbenis neprisipažįsta bandęs sprogdinti elektros stulpus.

Policijai žinomas

Niekur nedirbantis nevedęs Garbenis Biržų rajono policijai gerai žinomas. Jis keturis kartus jau teistas už vadinamuosius savanaudiškus nusikaltimus.

Biržų rajono policijos viršininkas Eugenijus Šopis LŽ teigė, kad šis vyras išgarsėjo vagystėmis, o pastarasis teistumas dar neišnykęs. Šopio tvirtinimu, Kvietkelių kaime, kur ir rastas pirmasis sprogmuo, Garbenis apsigyveno neseniai.

Elektros stulpai su pritvirtintais savadarbiais sprogmenimis Biržų rajone, netoli Lietuvos ir Latvijos sienos, aptikti antradienį ir trečiadienį. Vienas rastas Širvėnos seniūnijoje, Kvietkelių kaime, kitas – Pabiržės seniūnijoje, Balandiškių kaime. Kvietkelių ir Balandiškių kaimus skiria maždaug 5 kilometrai.

Abu savadarbiai sprogmenys buvo pritvirtinti prie elektros stulpų, išgręžus juose skyles. Skubiai buvo iškviesti Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” išminuotojai, kad padarytų neveiksmingus aptiktus sprogmenis, dirbo Biržų rajono ugniagesiai, kriminalistai, elektros tinklų darbuotojai.

Pavojaus nebėra

Rytų skirstomųjų tinklų generalinis direktorius Rimantas Milišauskas vakar teigė, jog bendrovės darbuotojai patikrino elektros energijos perdavimo linijas, esančias 95 kilometrų Lietuvos ir Latvijos pasienio ruože. Daugiau jokių sprogmenų nerasta, tad Biržų bei gretimų rajonų gyventojai gali jaustis saugūs.

Laikinai einantis Biržų rajono mero pareigas Rimantas Martinonis LŽ pabrėžė, kad sprogmenys išimti iš dviejų elektros perdavimo linijos stulpų. Žalos konstrukcijoms nepadaryta, tad pavojaus, kad stulpai grius, nėra. „Energetikai mus patikino, jog net ir tuomet, jei sprogmenys būtų sprogę, žala būtų buvusi nedidelė. Be elektros rajonas tikrai nebūtų likęs. Rajono gyventojai į šį įvykį bemaž nereagavo, jokių nerimo signalų tikrai negirdėti”, – tikino Martinonis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.