Dmitrijus Sitkovetskis koncertuos su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru

Gruodžio 1 dieną Kongresų rūmuose susitiksite su vienu iškiliausių šių dienų muzikų, talentingu smuikininku ir dirigentu Dmitrijumi Sitkovetskiu.
Koncerte skambės Roberto Šumano, Volfgango Amadėjaus Mocarto ir Dmitrijaus Šostakovičiaus kūriniai. Smuiku grieš ir orkestrui diriguos Dmitrijus Sitkovetskis.
Tai – vienas tų retų muzikų, apdovanotų ypatingais talentais. Kaip smuikininkas D. Sitkovetskis yra kviečiamas groti su geriausiais pasaulio orkestrais ( Berlyno filharmonijos, Leipcigo Gevandhauzo, Londono simfoniniu, Čikagos, Filadelfijos, Los Andželo, Niujorko filharmonijos).
Per pastaruosius kelerius metus Sitkovetskis padarė stulbinamą dirigento karjerą. Jis buvo pagrindinis Ulsterio orkestro dirigentas ir meno konsultantas, jį nuolat kvietė diriguoti BBC, San Francisko, Sen Luiso,Sietlo simfoniniai orkestrai.
Nuo 2003 m. atlikėjas dirba Grinsboro simfoninio orkestro meno vadovu, yra pagrindinis kviestinis Rusijos valstybinio simfoninio orkestro dirigentas.
D. Sitkovetskis yra subūręs kolektyvą – Naująjį Europos styginių kamerinį orkestrą, kuriame groja žymiausi Rytų ir Vakarų šalių stygininkai.
Garsusis smuikininkas yra dalyvavęs Zalcburgo, Liucernos, Edinburgo, Verbje, Stambulo ir Georges’o Enesku festivaliuose.
D.Sitkovetskis – menininkas, galintis pasigirti gausia įrašų kolekcija. Jis įgrojo visus pagrindinius koncertus smuikui, daugybę kamerinės muzikos kūrinių. Muzikas bendradarbiauja su žinoma įrašų kompanija „Hänssler”.
Smuikininko ir dirigento erudiciją formavo studijos Maskvos P. Čaikovskio konservatorijoje, vėliau (1977 metais) jis emigravo ir mokėsi JAV Juilliardo muzikos mokykloje. Didžiulę įtaką formuojantis muziko asmenybei turėjo jo mama, garsi pianistė Bella Davidovič.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.