Visi į tarptautinę kalėdinę labdaros mugę!

Ketvirta Tarptautinė kalėdinė labdaros mugė įvyks šį šeštadienį, gruodžio 2 d., 11.00 – 16.00 val., Vilniaus rotušėje (Didžioji g. 31, Vilnius). Tarptautinė bendruomenė ir vietos gyventojai suvienijo savo kūrybines jėgas, kad padėtų likimo nuskriaustiems žmonėms ir seneliams. Prekiaudami pačių sukurtais ir iš tolimų pasaulio kraštų atvežtais suvenyrais mugės organizatoriai ir dalyviai sieks surinkti 100 000 Lt labdarai. Mugėje vilniečiai ir miesto svečiai turės progą įsigyti kalėdinių saldumynų ir papuošimų, rankų darbo papuošalų, originalių meno dirbinių, paragauti tikros airiškos kavos. Lankytojai loterijoje galės laimėti vertingų prizų, o vaikai – nusifotografuoti su tikru Kalėdų Seneliu iš Laplandijos. Labdaringoje šventėje surinkti pinigai atiteks neįgaliems, likimo nuskriaustiems vaikams ir seneliams.

Vilniaus tradicija jau tampančioje Tarptautinėje kalėdinėje labdaros mugėje 26 šalių atstovai, tarp jų – ir Lietuva, prekiaus įvairiais rankdarbiais, kalėdiniais gardumynais ir papuošalais. Lietuvės pardavinės rankų darbo gaminius: linines piešiniais dekoruotas pagalvėles ir maišelius vynui, originalias seges bei karolius. Airijos stende mugės svečiai galės paragauti tikros airiškos kavos, pagamintos pagal Airijos ambasadoriaus žmonos receptą. Suomijos atstovai pasiūlys imbierinių kalėdinių namukų, jau tapusių mugės tradicija. Juos labdaringos šventės lankytojai išperka per pirmąsias valandas. Apsilankiusiųjų mugėje laukia ir daugybė kitų pramogų bei siurprizų, Kalėdų muzikos koncertas.

Daugiau nei 200 žmonių panoro paaukoti savo laiką ir sugebėjimus dėl kilnaus tikslo. Ir tai – ne tik tarptautinė bendruomenė , bet ir lietuviai. Vilniuje esančioje Savicko paveikslų galerijoje pusę metų įvairių Lietuvos įmonių darbuotojai tapė paveikslus mugės aukcionui, kuris vyks renginio dieną, 14.30 val. Lankytojai galės įsigyti ir knygų užsienio kalbomis – anglų, vokiečių, prancūzų, olandų.

„Rengiant mugę dalyvavo keli šimtai žmonių. Jų indėlis be galo vertingas, tačiau kad pasiektumėm renginio tikslą ir surinktumėm pakankamai pinigų paramai, norėčiau pakviesti vilniečius ir miesto svečius apsilankyti mugėje, pasinerti į šurmuliuojantį įvairių tautų kalėdinių tradicijų katilą. Mugės lankytojai galės įsigyti įvairiausių suvenyrų bei skanėstų, o kiekvienas ten išleistas litas atiteks tiems, kuriems to labiausiai reikia”, – pasakojo Mercedes Sprouse, Tarptautinės kalėdinės labdaros mugės pirmininkė.

Tradicinius kalėdinius suvenyrus mugėje pristatys 25 šalys: Airija, Australija, Austrija, Baltarusija, Čekija, Danija, Graikija, JAV, Japonija, Italija, Kanada, Kinija, Latvija, Lenkija, Lietuva, Maltos Ordinas, Portugalija, Norvegija, Prancūzija, Rumunija, Suomija, Švedija, Ukraina, Vengrija, Vokietija. Olandijos ambasada ir šios šalies verslininkai, dirbantys Lietuvoje, prie mugės tikslų prisidės tiesiogiai aukodami pinigus.

Šiemet mugėje surinktos lėšos bus skirtos Betzatos bendruomenei, Vilniaus universiteto ilgalaikio gydymo ir slaugos ligoninei, Klaipėdos „Versmės” specialiajai mokyklai–darželiui.

Tarptautinės kalėdinės labdaros mugės idėja pirmąkart buvo įgyvendinta 2002 metais, kai Austrijos ambasadoriaus rezidencijoje tuometinio ambasadoriaus žmona p. Rosemaria Schwarzinger surengė pirmąją nedidelę mugę. Pastaruosius dvejus metus šią labdaringą šventę rengia Vilniaus tarptautinė moterų asociacija, kuriai vadovauja Mercedes Sprouse, dabartinė Tarptautinės kalėdinės labdaros mugės pirmininkė. Per šį laikotarpį Tarptautinėje kalėdinėje labdaros mugėje buvo surinkta beveik 300 000 litų, kurie atiteko stokojantiems, neįgaliems ir likimo nuskriaustiems vaikams. Praėjusiais metais renginį aplankė 3000 vilniečių ir miesto svečių.

Maloniai laukiame Jūsų gruodžio 2 dieną, šeštadienį, 10.45 val. Vilniaus Rotušėje.

Tarptautinės kalėdinės labdaros mugės PROGRAMA:

11 – 12 val. Atidarymo ceremonija, kurioje dalyvaus p. Alma Adamkienė.

Koncertuos berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas” (dirigentas V. Miškinis).

12 – 14 val.Nuotraukos su Kalėdų Seniu iš Laplandijos. Pirmieji 100 vaikų gaus dovanų

krepšelius.

12.30 val. Kalėdų muzikos koncertas.

14.00 val. Didžiųjų loterijos prizų (virš 1000 Lt) viešas traukimas. Laimingus bilietus trauks ir prizus įteiks Erika Jennings.

14.30 val. Viešas meno aukcionas. Dalyvaus tapybos grupė „Devyni vėjai”.

15.00 val. Laimingų loterijos bilietų prizams iki 1000 Lt paskelbimas.

15.00 val. Kalėdų muzikos koncertas.

16.00 val. Mugės pabaiga.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.