Tolerancijos pamokos ,,Kultūrų mugėje”

Gruodžio 1 d. 15 val. Lietuvos vaikų ir jaunimo centro (LVJC) Didžiojoje salėje vyks Lietuvos tautinių mažumų vaikų ir jaunimo kolektyvų folklorinės muzikos koncertas „Kultūrų mugė”. Lietuvoje gyvenanti lenkų, rusų, žydų ir karaimų jaunoji karta lietuviškoje scenoje pristatys savo tautinių dainų ir šokių paveldą.

„Kultūrų mugėje” pasirodys Vilniaus lenkų ansamblis ,,Šimtas šypsenų”, rusų liaudies šokių kolektyvas iš Visagino ,,Rodničok”, žydų tautinių dainų ir šokių ansamblis ,,Fajerlech” iš Vilniaus bei Trakų karaimų folklorinis šokių kolektyvas ,,Sanduhač”. Lietuvos tautinei kultūrai atstovaus LVJC dainų ir šokių ansamblis „Ugnelė”. Renginį ves „Ugnelės” šokėjos Lina Beinortaitė ir Audronė Čižikaitė.

Šis koncertas – viena iš kultūrinio-edukacinio LVJC projekto „Kultūrų mugė” dalių. Tą pačią dieną Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyks tarptautinio Lietuvos jaunimo kūrybinės dirbtuvės, kurių metu dalyviai susipažins su kiekvienos tautos kultūra, mokysis nacionalinių šokių, žaidimų, ratelių. Festivalį užbaigs vakaronė, kurioje visi kolektyvai kartu šoks kūrybinėse dirbtuvėse išmoktus šokius, vaišinsis nacionaliniais patiekalais, pristatys tautinius kostiumus, papročius, tradicijas.

Anot festivalio organizatorės, LVJC dainų ir šokių ansamblio „Ugnelė” vadovės Ligitos Didžiulienės, liaudies kultūros tradicijas puoselėjančioje ,,Kultūrų mugėje” per meninę raišką skatinamas įvairių tautų vaikų ir jaunimo bendravimas, tolerancija bei draugiškumas. ,,Vyresnioji piliečių karta, deja, dar laikosi įvairių istorijos suformuotų stereotipų kitų tautų atžvilgiu. Tačiau jaunieji gyvena šiandien. Jiems būtina bendrauti, draugauti, mažinti atstumą tarp šalia gyvenančių žmonių, kad ir kaip paradoksaliai tai skambėtų”, pasakojo Ligita.

LVJC „Kultūrų mugė” supažindins Lietuvos jaunimą su daugelio dar neatrastais tautinių mažumų liaudies kultūros lobynais. Tai bus įdomi tolerancijos ir draugiškumo pamoka jauniems žmonėms, kurie kalba skirtingomis kalbomis, bet gyvena vienas šalia kito.

Įėjimas į renginį nemokamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.