Palangoje – sumaištis

Palangos valdžioje įsivyravo sumaištis – jau kurį laiką slapta kalbama apie interpeliaciją merui ir byrančią politinę daugumą miesto taryboje.

Vakar kurorto mero patarėjos postą paliko socialliberalė Genoveita Krasauskienė.

Tą pačią dieną anksčiau priešiškų politinių jėgų atstovai – tarybos nariai konservatorius Dainius Želvys ir socialdemokratas Viktoras Pivrikas – buvo susitikę viename kurorto restorane.

Vėliau V.Pivrikas šią situaciją atsisakė komentuoti. Tačiau D.Želvys tvirtino, jog rytoj vyksiančiame tarybos posėdyje bus staigmenų.

G.Krasauskienė prašymą dėl pasitraukimo iš kurorto mero patarėjos posto įteikė pirmadienį. Nuo šiandien ji šių pareigų nebeis.

Anot politikės, jos apsisprendimą lėmė neįvykdyti koalicijos partnerių susitarimai.

„Tarėmės dirbti kaip komanda, tačiau to nesulaukiau. Koalicijos partneriai nebuvo lygūs. Ne visų nuomonės buvo paisoma”, – sakė G.Krasauskienė.

Ar pasitrauks ir iš miestą valdančiosios koalicijos, politikė neatskleidė. Dėl to ji dar nėra tvirtai apsisprendusi.

Kiti koalicijos partneriai taip pat esą ieško naujų galimybių.

Vakar vidurdienį konservatorius Dainius Želvys ir socialdemokratas Viktoras Pivrikas šnekučiavosi restorane „Pelikanas”.

Išvydę žurnalistus, politikai vienas po kito pasišalino.

Po susitikimo V.Pivrikas su dienraščio „Klaipėda” žurnalistais kalbėti atsisakė. Politikas siūlė parodyti jam pagarbą – kitą dieną atvažiuoti į jo darbo vietą, prisistatyti, parodyti pažymėjimą.

Tuomet, tvirtino V.Pivrikas, bus galima jam užduoti klausimus. Socialdemokratas net nepasidomėjo, kokia tema norima kalbėti.

D.Želvys apie susitikimą restorane kalbėjo atviriau. Jis aiškino, jog su V.Pivriku svarstė susidariusią situaciją mieste, valdančiosios daugumos perspektyvas.

Tarybos nario teigimu, pastaroji netenkina miestiečių lūkesčių, yra netvirta.

„Koalicijos partneriai nėra patenkinti esama situacija. Jau teko kalbėti su visų ją sudarančių partijų atstovais, išskyrus liberalcentristus”, – pasakojo politikas.

Anot D.Želvio, susitikimo su V.Pivriku metu apie interpeliaciją miesto merui liberalcentristui Remigijui Kirstukui, naujų koalicijų sudarymą, postų dalybas svarstyta nebuvo.

Tarybos narys aiškino, jog Palangos valdančioji dauguma pokyčių sulauks ketvirtadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

„Ji tikrai neišliks tokia, kokia yra dabar. Valdančioji dauguma „atsišviežins”. Gal koaliciją paliks viena ar kita partija”, – neslėpė politikas.

D.Želvys pabrėžė, jog konservatoriai prie dabartinės valdančiosios daugumos nežada jungtis. Tačiau neslėpė, jog tokių pasiūlymų sulaukia nuolat.

Palangą šiuo metu valdo socialdemokratų, liberalcentristų, socialliberalų, liberaldemokratų ir Lietuvos centro partijos atstovai miesto taryboje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.