Nešuniškas keturkojų gyvenimas

Nė nepastebėjome, kaip lengvai ir greitai mūsų kasdienybėje įsitvirtina iš Vakarų atkeliaujančios mados gyvūnams

Kai šitaip dažnai lyja, ne vienas mažo ar itin trumpo plauko šunelio šeimininkas pagalvoja ne tik apie savo, bet ir apie augintinio aprangą. Vieni ją pasiuva patys, kiti perka specializuotose parduotuvėse, kurios dabar jau siūlo net ir baldus šunims, kelioninius krepšius bei vežimėlius.

Siuva patys

Atidžiau pasižvalgius miesto gatvėse, skveruose ar parkuose, kur dažniausiai galima sutikti miestelėnus, vaikštinėjančius su savo keturkojais draugais, darganotu oru dalis keturkojų dėvi jiems pasiūtus drabužėlius.

„Iš vyro senos neperlyjamos ir pašiltintos specialia medžiaga striukės rankovės pasiuvau lengvą, patogų drabužį mūsų šuneliui, kuriuo jis labai patenkintas darganotu oru”, – aiškino garbaus amžiaus kaunietė, vaikštinėjusi su savo mažu trumpo plauko keturkoju mišrūnu Santakoje, prie Neries. Kitose miesto vietose galima pamatyti ir prabangiais treningais, megztukais, paltukais, striukėmis aprengtų veislinių šunelių, tarp kurių, beje, dabar karaliauja Jorkšyro terjerai.

Perkamas ir apatinis trikotažas

Manoma, kad pirmuosius drabužius šunims sugalvojo medžiotojai, užmesdavę pailsusiems skalikams gūnią, kuria pridengdavo savo žirgus. Tokiu būdu dresuoti šunys buvo saugomi nuo peršalimo. Vėliau atsirado specialių šunims siūtų drabužių.

Prieš šimtmetį jau buvo siuvami jiems kailinukai, mezgami megztiniai ir kepurės, o šiandien gyvūnų drabužių mada – galinga pramonės šaka. Tai patvirtina drabužių parduotuvės, interneto svetainės, parodos. Jau nieko net ir Lietuvoje nebestebina karnavaliniai ar išeiginiai šuniukų bei kalyčių drabužiai, treningai, batukai, kelnytės, sijonukai, liemenės, skraistės, apsiaustai, šalikai ir net apatinis trikotažas ar ilgaauliai batai. Beje, prekyboje jau pasirodė gulimųjų sofų, lovų, drabužių spintų, vežimėlių šunims, visa, ko reikia tualetui įrengti bei daugybė kitos paskirties baldų ir reikmenų.

Sukuria smagią nuotaiką

Yra žmonių, kurie stebisi ir net piktinasi tuo, ką gamina šiuolaikinė pramonė šunims, tačiau, atmetus kraštutinumus, yra ir praktiškų gražių dalykų. Pavyzdžiui, šilti spalvoti bei siuvinėti apsiaustai ir paltukai, pasiūti iš neperšlampančio šilto audinio. Tokia apranga gali būti su gobtuvu ir be jo. Be to, mėgstantys, pavyzdžiui, pabėgioti net ir šaltais ar itin darganotais rytais mažų šunelių ar didelių trumpaplaukių šunų šeimininkai šiltu sportiniu kostiumu gali aprengti ir savo keturkojį augintinį. Ypač efektingai su sportine apranga atrodo tvirto kūno sudėjimo trumpaplaukiai prancūzų buldogai.

„Juk visai smagu, kai tave svečiuose pasitinka ne tik pasipuošę šeimininkai, bet ir jų keturkojai augintiniai. Pastarieji iškart sukuria smagią nuotaiką”, – tvirtino vienoje didelėje gyvūnų ir jų reikmenų parduotuvėje dirbanti Loreta Kačanauskienė, parodžiusi aksominę nėriniuotą suknelę kalytei.

Patogios rankinės ir vežimėliai

Anot Jorkšyro terjerų veisėjos Linos Banaitytės, mažiems šuneliams žiemą tikrai reikia šiltų drabužėlių, o drėgnu nešaltu oru pakaks palaidinės be pašiltinimo. Drabužėliai itin svarbūs Jorkšyro terjerams, nes jie dažniausiai maudomi kiekvieną savaitę ir todėl neturi apsaugančio nuo šalčio riebalų sluoksnio.

Užkalbinta Maltos bišonės savininkė Gabija paaiškino, kad kalytės kaklą puošia Svarovskio akmenėliais padabintas antkakliukas. Gabija mažąją keturkoję gražuolę atsinešė specialioje kelioninėje rankinėje, kurioje Maltos bišonė labai mėgsta tūnoti. „Su kalyte šioje rankinėje drąsiai einu net į restoraną”, – tvirtino Gabija.

Nenustebkite pamatę gatvėje lengvą sudedamą vežimėlį, kuriame tupės nedidelis šunelis, pavargęs po ilgo pasivaikščiojimo mieste. Tokie vežimėliai itin praverčia keliaujantiesiems su šuneliu, pavyzdžiui, lėktuvu. Lengvai išardomas ir surenkamas vežimėlis praverčia ir šuns reikmenims sudėti, ir nespėjančiam su šeimininku šuniukui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.