Rytietiški niekučiai

Visame pasaulyje populiarios vakariečiams keistų daikčiukų parduotuvės, kuriose ieškoma ne tik egzotikos

Gyvūnų ir dievukų statulėlės, monetų vėriniai, vėduoklės ir kitos, regis, sunkiai šiuolaikiniame interjere pritaikomos puošmenos tebeturi paklausą. Visi šie niekučiai suteikia namams papildomų spalvų, o kai kas tiki, kad net atneša jei ne laimę, tai bent sėkmės dvelktelėjimą.

Nepakenk kaimynui

Nesiimame spręsti, kiek tiesos yra rytiečių tradicijų pasekėjų teiginiuose, juolab vertinti pardavinėjamų simbolinių niekučių meniškumo. Kiekvieno skonis ir įsitikinimai yra skirtingi.

Jei žmogui pakanka drąsos prieš savo namus eksponuoti egzotiškus žibintus ar statulėles, tai jo ir galbūt artimiausių kaimynų, kurie norom nenorom turės į tai žiūrėti, reikalas. Pateikiame tik kai kurių simbolių reikšmes, jei kas norėtų įsigyti egzotiškų niekučių ne tik dėl jų regimųjų savybių.

Kampuotas „bagua” veidrodis yra laikomas stipria apsaugos priemone ir kabinamas virš lauko durų. Jo negalima nukreipti į gretimą namą, nes ten pereis ir negatyvi energija.

Trikojė rupūžė nėra labai patraukli, tačiau, kinų įsitikinimu, ji simbolizuoja turtą. Norint, kad pritrauktų pinigus į namus, ją reikia patupdyti prieš duris arba prie tekančio vandens.

Kinų žibintas saugo namus ir visus jų gyventojus, todėl dažniausiai kabinamas prie lauko durų.

Du metaliniai liūtai gali saugoti įėjimą į namus, nors jei durys išeina į gatvę, tokį vaizdą mūsų sąlygomis sunku įsivaizduoti.

Bambukiniai reikmenys

Bambukas simbolizuoja augimą ir sveikatą, todėl jo stiebai ir dirbiniai iš jų itin rekomenduojami feng šui specialistų. Bambukinės fleitos yra naudojamos siekiant apsisaugoti nuo kenksmingos energijos.

Dvi keraminės antys yra amžinos meilės ir ištikimybės simbolis. Jas reikia patupdyti kambario pietvakariuose.

Ugnies ir medžio elementų derinys stiprina ugnies stichiją, to galima pasiekti ant medinio stalelio pastačius uždegtą žvakę.

Feng šui specialistai namų interjere rekomenduoja naudoti natūralias medžiagas – medvilnę, liną, vilną, šilką ir jų kombinacijas.

Pritraukia turtus

Be veidrodžio vonios kambaryje išsiversti išties sunku, bet rytiečiai mano, kad jis, be savo tiesioginės paskirties, dar ir įkūnija vandens stichiją. Medžio stichijai puikiai „atstovaus” ir paprasti mediniai padėkliukai arbatinukui.

Metalinių kiniškų monetų vėrinėlis (monetos suvertos per jų viduryje esančią skylutę) simbolizuoja turtus ir klestėjimą.

Vėduoklės gali sujudinti ne tik orą, bet ir aktyvina gyvybinę energiją.

Vėžlio figūrėlė simbolizuoja paramą ir ilgaamžiškumą.

Apvalios formos simbolizuoja „jan”, o kampuotos – „in” energiją. Pageidautina, kad namuose būtų jų pusiausvyra.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Šeima ir namai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.