Odą reikia grūdinti

Veido oda patiria stresą po streso: išsausėjusi vasarą, žiemą kenčia nuo žvarbaus vėjo ir žemos temperatūros

Gražiai atrodo tik sveika oda, todėl svarbu rūpintis, kad ji tokia taptų. Norim ar ne, turim laiko ar daug ko nesuspėjam, teks atlikti bent keletą procedūrų. Žinoma, veidą galima užtepti brangiu kremu ir dekoratyvine kosmetika, tačiau iki tam tikros ribos. Jei oda išsausėjusi, pleiskanoja, pradeda berti spuogais, net garsios firmos pudra nebepadės.

Pirmas žingsnis

Kad ir keista, bet visais atvejais kosmetologai pradeda nuo to paties patarimo: kruopščiai valykite odą. Sugrįžusios namo išvaduokite ją nuo riebalų ir purvo likučių, nors jis tikrai nebus pastebimas veidrodyje. Pamatysite jį tik ant tampono, kuriuo, suvilgytu kosmetiniu pieneliu, grietinėle ar losjonu, atidžiai nuvalysite veidą. Rudenį vertėtų atsisakyti priemonių, kurių sudėtyje yra spirito. Tai patartina ne tik toms, kurių oda sausa.

Prieš išeinant į gatvę, odą reikia patepti dienai skirtu drėkinamuoju kremu. Kokybiški šiuolaikiniai kremai pagaminti taip, kad odos paviršiuje sudaro plėvelę, apsaugančią ir nuo karščio, ir nuo šalčio. Tačiau apie tokį kremą teks pamiršti, kai termometras pradės rodyti didesnį nei 10 laipsnių šaltį. Bet kuriuo atveju, visuomet reikia skaityti rekomendacijas ant kremo dėžutės ir jo sudėtį. Jei vandens yra daug, šaltis gali odą tiesiog išsprogdinti.

Paprasti būdai palepinti

Rengiantis šalčiams, veido odą verta palepinti obuolių, kiaušinio ir pieno kauke. Smulkiai sutarkuotą obuolį sumaišykite su kiaušinio tryniu ir pienu, užtepkite ant veido bei kaklo ir palaikykite pusvalandį. Tokią kaukę galima dėtis 2-3 kartus per savaitę. Nesunku pasidaryti ir kiaušinio trynio, alyvuogių aliejaus (tereikia kelių jo lašų) ir medaus kaukę. Iš pradžių gerai išmaišomas trynys ir aliejus, o paskui į tyrelę įdedama pusė šaukšto medaus. Po pusvalandžio reikia nuplauti šaltu vandeniu.

Jei kelia nerimą atsirandančios raukšlelės, padės bulvių kaukė. Baigiamą virti bulvę reikia užpilti šiltu pienu ir palaikyti, paskui sutrinti į košelę ir kiek atvėsinus, tepti ant veido odos. Nuo šios procedūros ji tampa lygesnė ir stangresnė.

Jei nenorite „terliotis” su liaudiškomis priemonėmis, paieškokite kaukėms skirtų mišinių parduotuvėse. Beje, nuo natūralių produktų atpratusi oda kartais blogai sureaguoja, todėl neišmėgintų kaukių geriau nesigriebti kai iki vakarėlio tėra likusios kelios valandos.

Viskas yra įmanoma

Gana paprasta pasidaryti vynuogių kaukę. Tai galima suspėti net iš ryto. Nusiprausus veidą, perpjauti keletą uogų ir jų sultimis ištepti veidą. Kol prausitės po dušu, valysite dantis, galvosite, ką apsivilkti, praeis dvidešimt minučių, kurių šiai kaukei visiškai pakanka. Tada dar sykį nusiprauskite šaltu vandeniu ir imkitės makiažo.

Vakare, nuvalius odą, naudinga patepti ją riebiu naktiniu kremu, kurio sudėtyje yra vitaminų E ir C. Tereikia apie šią procedūrą prisiminti likus bent valandai, o geriau dviem, iki einant miegoti. Per vėlai užteptas kremas blogiau susigers, gali patinti paakiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.