Išgirskime kūno kalbą

Liga – tai signalas, primenantis: tavo gyvenime kažkas ne taip.

Ar yra ryšys tarp tuščios piniginės ir skausmo liemens srityje? Kas sieja skrandžio skausmą ir problemą, kurių negali „suvirškinti”?

Gerklė

Užuot atsikirtus įžeidėjui, dingsta kalbos dovana? Vadinasi, greitai gerklė sureaguos angina arba laringitu. Reguliarios gerklės problemos rodo, kad jūs, deja, nemokate pakovoti už save.

Kad po svaiatės nereikėtų bėgti pas gydytoją, išmok paleisti nuoskaudą ir pyktį. Išreikšk savo jausmus atvirai. Bet visai nebūtina kaltinti viskuo kitus ir konfliktuoti. Užtenka garsiai pasakyti savo nuomonę.

Nugara

Būna, kad apima jausmas, tarsi visas pasaulis būtų užgriuvęs ant tavo pečių? Nėra į ką atsiremti… Netgi atvirkščiai – paramos ir vilties visi kreipiasi į tave. Ir tu dar stebiesi, kad lūžta stuburas?

Osteochondrozė, radikulitas ir kiti „džiaugsmai” tyko tų, kurie mėgsta užsikrauti ant savęs svetimas problemas ir net daugiau, nei patys gali pakelti.

Skausmai viršutinėje nugaros dalyje atsiranda, kai gauni „smūgį į nugarą” – lieki be pagalbos ir paramos.

Apatinėje dalyje – finansiniai sunkumai, materialinės paramos netekimas. Kai gyvenimo problemų krūvis prislegia pečius, o jėgų mažėja, pagalvok: ar viskas, ką sau užsivertei, tikrai tavo? Ar nepasiėmei to, kas nereikalinga?

Kojos

Kojos neša mus pirmyn. Vienus neša, kitus tempia, trečius – vos pavelka. Kai seniai pribrendo reikalas keisti gyvenimą, o tu stovi vietoje, – jos gali sunegaluoti. Užteks abejoti! Tavo kūnas aiškiai sako, kad reikalingos permainos. Ženk žingsnį pirmyn.

Ausys ir akys

Kai tau dažnai tenka girdėti nemalonius dalykus, ausys gali sustreikuoti. Kaip čia neprisiminsi vaikų, kuriems taip dažnai sakoma: „Liaukis”, „Kaip tau ne gėda”, „Geri vaikai taip nesielgia”. Nenuostabu, kad jų ausytės suserga daug dažniau nei suaugusiųjų.

Panašios situacijos sukelia ir regėjimo problemas. Juk kartais daug lengviau užmerkti akis, negu ieškoti išeities iš nemalonios situacijos. Tokia stručio politika tik prideda problemų.

Jei ir toliau nekreipsi į tai dėmesio, tavo geriausiais draugais gali tapti akiniai su storais stiklais ir klausos aparatas.

Skrandis ir žarnynas

Skrandis pasisavina ir virškina maistą. Kaip jis tai daro, daug lemia tavo sugebėjimas priimti naujas gyvenimo situacijas. Paklausk savęs: „Kokios situacijos ar žmogaus aš negaliu „suvirškinti”?

Jei dažnai užkietėja viduriai, prisimink, kad tai gali būti požymis, jog kabiniesi į praeitį ir negali paleisti senų, nereikalingų dalykų. Pagalvok, kam tau tas senas šlamštas – daiktas ar net žmogus, – kurio nenori paleisti?

Nelaimės

Nuo nelaimės niekas nėra apsaugotas. Bet tai, kas mums atsitinka, nėra toks jau atsitiktinumas, kaip linkstama manyti. Nelaimės dažnai atsitinka žmonėms, kurie jaučia kaltę. Išeina, kad mes patys save nubaudžiame, kad ta kaltė būtų išpirkta.

Kai pyksti ant savęs, kaltini save, – ieškai sau bausmės. Jei pastaruoju metu vis susitrenki, įsipjauni ar kitaip susižaloji, sustok ir įsiklausyk į kūno signalus. Kaltės jausmas kartais visai nekonstruktyvus ir nereikalingas. Niekur jis nenuves. Nebent prie traumatologijos centro durų.

Kuo dažniau įsiklausykime, ką kužda mūsų kūnas. Bet nepraraskime saiko. Ir humoro jausmo. Galų gale ne kiekviena sloga – lemties ženklas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.