Įžiebta pagrindinė Kauno eglutė

Aukščiausia Kauno eglė dvidešimt tūkstančių švieselių nušvietė Rotušės aikštę, tačiau po šventės valdžia nepasirūpino kalnais šiukšlių

Šeštadienį Kauno rotušė pusvalandžiui virto Sniego karalienės rūmais. Teatralizuoto vakaro „Kelionė į šviesą” pabaigoje kauniečių džiaugsmui buvo įžiebta pagrindinė miesto eglė. Nutilus šventiniam šurmuliui, sekmadienio rytą aikštė ir jos prieigos šiurpino praeivius šiukšlių gausa, nes valdžia pamiršo užsakyti komunalininkų paslaugas.

Pusvalandį praleido tamsoje

Šalies miestų aikštės jau puošiasi svarbiausiuoju šv. Kalėdų laukimo atributu – eglėmis.

Pirmieji žaliaskarę suskubo įžiebti panevėžiečiai. Šeštadienio vakarą tai padarė ir Kauno miesto valdžia. Šį kartą valdžia surengė teatralizuotą vakarą „Kelionė į šviesą”, kuriame pagrindiniais jo veikėjais buvo miestiečiai. Vaidinimas vėlavo maždaug pusvalandį. Tiek laiko daugiau kaip 10 tūkst. žmonių veiksmo pradžios laukė visiškoje tamsoje. Kai kurie jų nepasitenkinimą išreiškė švilpimu. Tačiau vėliau Rotušė pusvalandžiui virto Sniego karalienės rūmais.

Susirinkusieji išvydo originaliai sumanytą vaidinimą. Jame populiarūs dainininkai Donata ir Deivis vaidino Gerdą ir Kajų. Porelė priešinosi Sniego karalienės (Nijolė Narmontaitė) kerams. Galiausiai jų gerumas ir meilė virto šviesuliu, kuris perskrodė juodą dangų. Pagrindinė Kauno eglė nušvito apie 20 tūkst. didesnių ir mažesnių lempelių. Šią akimirką minia palydėjo audringomis ovacijomis.

Mašinomis užtvindė Senamiestį

„Kelionės į šviesą” dalyviais taip pat buvo Kubos gyventojai (Linas ir Simona), plėšikai (grupė „16Hz”), didžiosios lėlės. Vėliau pasakos dalyviai ant pakylos surengė koncertą.

Girliandomis suspindo ir aplink aikštę augantys medžiai. Jie buvo papuošti veidrodinį efektą imituojančiomis dekoracijomis. Miestiečiai gyrė eglės įžiebimo šventę. Tačiau toliau nuo scenos buvę žmonės skundėsi, kad beveik nieko nematė. „Kažkodėl organizatoriai sumontavo per žemą pakylą, – sakė Rokas Milenčius. – Mūsų vaikai beveik nieko nematė, buvome priversti brautis pro minią”. Dauguma tėvų vaikus buvo užsikėlę ant pečių. R.Milenčių taip pat piktino, kad policija netramdė neblaivių nepilnamečių ir tai jau kartojasi ne pirmą kartą.

Policija ragino kauniečius į šventę vykti pėsčiomis, bet daug žmonių į Senamiestį norėjo patekti nuosavais automobiliais. Rotušės aikštės prieigose namų kiemai buvo prigrūsti mašinų.

Vaikai įsiamžino tarp šiukšlių

Sekmadienio rytą Rotušės aikštė atrodė lyg po pogromo. Joje mėtėsi tušti degtinės buteliai, šukės, įvairiausių juostų atplaišos, užkandžių pakuotės. Atrodė, kad net Rusijos gūdžios provincijos miestelyje būna tvarkingiau. Nuostabos neslėpė ir į aikštę užsukę turistai, ir vaikus prie eglutės atvedę kauniečiai. „Kauno švaros” darbuotojai kuopti aikštę pradėjo tik įdienojus – apie 11 valandą.

„Po įvairių renginių stengiamės išvežti šiukšles, bet šį kartą negavome tokio užsakymo iš Savivaldybės”, – tikino „Kauno švaros” generalinis direktorius Petras Čiegis.

Jo nuomone, organizatoriai užsakymo nepateikė, nes greičiausiai tarpusavyje nesusitarė atskiri Savivaldybės skyriai. Tvarkdariai iš Rotušės aikštės ir jos prieigų išvežė kalną šiukšlių – apie penkis šešių kubinių metrų talpos buitinių atliekų konteinerius, kurie paprastai stovi prie daugiabučių namų. Pasak P.Čiegio, darbų užsakymas nebūtų viršijęs 2 tūkst. litų.

Pagrindinė miesto eglė Rotušės aikštėje bus iki Trijų karalių. Per tą laiką Kaune numatoma surengti daugiau kaip 100 įvairių renginių, skirtų šv. Kalėdoms. Ateinantį penktadienį eglutė bus įžiebta ir Vienybės aikštėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.