Dosnūs kauniečiai nori likti nežinomi

Globojamiems seneliams paremti surengtoje labdaros mugėje jau pirmasis lankytojas už 2 tūkst. litų nupirko loterijos bilietų

Šeštadienį Vytauto Didžiojo universitete kauniečiai dalijosi gerumu su Kauno slaugos namuose gyvenančiais seneliais. Dešimčių mokyklų ir gimnazijų auklėtiniai tradicinėje Kalėdinėje labdaros mugėje lankytojams pardavinėjo rankdarbius, o surinktas lėšas skyrė senelių namams. Mugę organizavo Lietuvoje reziduojančių ambasadorių žmonos, ambasadų darbuotojos.

Trečiosios mugės globėja buvo pirmoji šalies ponia Alma Adamkienė. Kaip ir kiti žmonės, ji iš mugės neišėjo ko nors nenusipirkusi. A.Adamkienė tikino, kad ir seneliai turi pajusti šventišką Kalėdų nuotaiką. „Kalėdos yra graži šeimos šventė, bet yra žmonių, kurie jau neturi šeimų, gyvena vieni, – sakė A.Adamkienė. – Ypač vyresnio amžiaus žmonėms trūksta mūsų šilumos, gerumo ir dėmesio”.

Apsilankiusieji mugėje akis galėjo paganyti fotografijos parodoje, paklausyti Kauno berniukų chorinio dainavimo mokyklos „Varpelis” jaunučių choro nuoširdžiai atliekamų dainų, pažiūrėti smagų „Saulės vaikų” pasirodymą. Įsigijus penkis litus kainavusį bilietą, loterijoje buvo galima laimėti įvairių prizų. Tarp jų ir Kauno menininkų originalių paveikslų, kurių šį kartą padovanota net septyniolika.

Prie prekystalių vaikai siūlė nusipirkti įvairių darbelių. Šalia jų buvo galima pamatyti ir suaugusiuosius, kurie taip pat siūlė šį bei tą nusipirkti. Garsaus dizainerio Juozo Statkevičiaus mama Vanda Statkevičienė siūlė paragauti, kaip ji teigė, „pagal smetoninį receptą iškepto pyrago”.

Pasak renginio vienos organizatorių Norvegijos karalystės garbės konsulo žmonos Jolantos Valaitienės, pirmasis mugės lankytojas buvo ir pats dosniausias. „Jis prisistatė Kęstu ir nupirko net 400 bilietų, už juos sumokėdamas du tūkstančius litų”, – sakė J.Valaitienė.

Mugės organizatoriai turėjo 1000 bilietų ir tiek pat įvairių prizų. Bilietai buvo išdalyti pagyvenusiems žmonėms, kurie negali sau leisti prabangos pramogai išleisti net penkių litų. Dosnūs asmenys paprastai nori likti nežinomi. Vėliau paaiškėjo, kad dosnumu pasižymėjo Kauno miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas.

Šįmet Kauno slaugos ligoninei reikia antklodžių ir dviejų barzdaskučių. Raudonojo Kryžiaus slaugos ligoninė prašė įrengti automatines lauko duris, kad neįgaliųjų vežimėliais judantiems pacientams būtų patogiau išvažiuoti į kiemą. Kazio Griniaus slaugos ligoninei žadama nupirkti medikų iškvietimo į palatą sistemą. Gulintys lovose pacientai iki šiol medikus į palatas pasikviečia daužydami šaukštais į sieną, švilpdami švilpukais arba tas, kuris palatoje stipriausias, keliasi iš lovos ir gydytojus šaukia išėjęs pro duris.

Labdaros mugės tradicijas Kaunas perėmė iš sostinės. Užpernai kauniečiai globojamiems seneliams surinko 17 tūkst. litų, o praėjusiais metais parama padidėjo iki 25 tūkst. litų.

Kauno įmonės slaugos ligoninėms padovanojo slaugai būtinų priemonių už maždaug 28 tūkst. litų. Vilniuje labdaros mugė bus rengiama gruodžio 2 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.