Patiklūs vartotojai ir vėl apgaudinėjami

Savo piniginių saugumu susirūpinę klaipėdiečiai elektroniniu paštu perspėja vieni kitus apie dar vieną sukčių bandymą apgauti mobiliojo ryšio vartotojus.

Į aferistų spąstus gali pakliūti „Omnitel” klientai, kuriems atsiunčiamos trumposios SMS žinutės su tokiu tekstu: „Omni Dovanos Jums” dovanoja „Nokia 6260”. Siųskite dvi žinutes su tekstais: „Extra 61920150 Nokia” ir „Extra Nokia 20 M”. Žinutes siųskite numeriu 1301.”

Budrumo nepraradę piliečiai perspėja, kad jokiu būdu negalima atlikti prašomų veiksmų, nes tokiu būdu tiesiog papildysite sukčių sąskaitą kiekvieną savaitę po 20 litų. Tokiu būdu per mėnesį neteksite net 80 litų.

UAB „Omnitel” atstovė Daiva Selickaitė pranešė, kad bendrovė neorganizuoja jokios su paslauga „Extra S.O.S” susijusios akcijos.

„Signalų, kad kažkas siekia pasipelnyti iš patiklių vartotojų pasinaudojant šia paslauga, gavome dar praėjusį mėnesį ir išplatinome pranešimą spaudai su įspėjimu klientams”, – sakė D. Selickaitė.

Anot jos, „Extra S.O.S” paslauga yra populiari tarp vartotojų ir ja aktyviai naudojasi išankstinio mokėjimo paslaugos „Omnitel Extra” vartotojų draugai ir artimieji, nuolatiniai „Omnitel” vartotojai, kurie gali SMS žinute greitai ir paprastai papildyti išankstinio mokėjimo sąskaitą.

„Apmaudu, kad ši paslauga naudojama blogiems tikslams. Ir tai jau ne pirmas kartas, kai apgavikai pelnosi iš patiklių vartotojų naudodamiesi įvairių mobiliojo ryšio operatorių išankstinio mokėjimo sąskaitų papildymo būdais”, – apgailestavo „Omnitel” atstovė.

Paskutinįkart telefoniniai sukčiai privertė klaipėdiečius sunerimti lygiai prieš metus. Anksčiau pranešdavę apie tariamus laimėjimus loterijose ir prašydavę pasakyti nusipirktų sąskaitų papildymo kortelių kodus, tąkart jie prašė savo telefonus tiesiog išjungti vienai valandai.

Per šį laiką tariami bendrovių „Bitė”, „Tele2” ar „Omnitel” operatoriai skambindavo aukos šeimos nariams ir pranešdavo, neva jų vyras, sūnus, dukra ar žmona yra sulaikyti policijos pareigūnų dėl kokio nors nusikaltimo. Dėl tariamų sunkinančių aplinkybių piktadariui esą „gresia 15 metų nelaisvės”, todėl mušeikos artimieji turėtų skubiai pervesti pinigus „teisminiams reikalams” tvarkyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.