Šventosios molas vis dar avarinės būklės

Šventosios uosto atstatymo laukia ne tik šventojiškiai, tikėdamiesi darbo vietų, bet ir kopos, kurioms iškilo grėsmė būti užlietoms jūros vandeniu, ir senasis molas, kuris šiemet „palopytas”, bet jo būklė avarinė.

Kopų uostas nepalies

Šventosios seniūnas Raimundas Litvinas sako, kad gražiosios kopos uosto nebus paliestos, jos bus maksimaliai išsaugotos. Nuo jų iki būsimo uosto ribų yra paliktas reikalingas atstumas.

Kad poilsiautojai einami prie jūros per kopas jų neniokotų, šiemet sezono metu buvo pradėti darbai įrengiant medinius tiltelius tose vietose, kur labiausiai einama prie jūros. Jie statomi visame pajūryje nuo Karklės iki Latvijos sienos. Vien tik Šventojoje jų yra apie 10.

„Vakarų eksprese” jau buvo rašyta, kad jeigu sulauktume dar vieno tokio uragano kaip „Ervinas”, jūra gali užlieti Šventosios kopas. Po vienos audros senasis molas buvo pralaužtas, tad joms iškilo grėsmė. Todėl šventojiškiai kreipėsi į visas instancijas prašydami paspartinti uosto, o svarbiausia – molų statybą.

Užlopė akmenimis

Kadangi uostas dar greitai nebus pradėtas statyti, Klaipėdos apskrities viršininko administracija šiemet žadėjo skirti apie 100 tūkst. Lt molo pradaužai užlopyti, kad jis galėtų laukti, kol bus pradėti rimtesni darbai.

Seniūnas nebuvo girdėjęs, kad būtų buvę skirta lėšų būtent molo remontui. Pasak jo, daugiausia lėšų pareikalavo būtent kopų sutvirtinimas, t. y. tie tilteliai.

Praėjusią savaitę savo akimis įsitikinome, jog toji molo vieta, kurią uragano sukeltos bangos buvo pralaužusios, yra užversta akmenimis ir netgi padarytas tiltukas, kad būtų galima ant jo užsilipti.

R. Litvino teigimu, molas ir toliau yra avarinės būklės, labai sparčiai yra, mediena pūva, jis uždarytas, juo negalima vaikščioti. Laukiama, kada prasidės uosto statybos darbai, tada bus suremontuotas ir molas.

„Jeigu pasikartotų uraganas „Anatolijus”, jokie remonto darbai nebepadėtų. Vėjas padarytų savo. Todėl mes labai laukiame uosto, nes manome, kad nauji molai mus apsaugos nuo uraganų”, – sakė R. Litvinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.