„Lietaus žydėjimas” sužavėjo ir italus

Tris dienas (lapkričio 17–19 d.) sostinėje vykęs tarptautinis jaunimo šokio festivalis „Lietaus žydėjimas” tapo tikra švente ne tik žiūrovams, festivalio dalyvius sutikusiems ypač šiltai, bet ir žiuri komisijos nariams. Milano šiuolaikinio šokio klubo „Il Camaleonte” (Italija) įkūrėja ir choreografė Sara Volota, sužavėta idėjos į didžiąją sceną bei netradicines erdves suburti šokantį jaunimą, teigė panašų festivalį ketinanti rengti Milane.

Pirmąją festivalio dieną (lapkričio 17 d.) Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vykusiuose atrankiniuose dalyvių turuose daugiau nei 60-ties šiuolaikinio ir šou šokio kolektyvų (per 800 dalyvių) šokio kompozicijas vertino Lietuvos ir Europos šokio meistrai. Tai realybės šou „Kelias į žvaigždes” choreografas Šarūnas Kirdeikis, breiko grupės „Invisible soul” lyderis Ženia, LNOBT baleto trupės meno vadovė Tatjana Sedunova, Vilniaus kolegijos Menų fakulteto lektoriai Audronė Damarackienė ir Marius Kraptavičius, šokio profesionalai iš Italijos ir Latvijos: Milano šiuolaikinio šokio klubo „Il Camaleonte” (Italija) įkūrėja ir choreografė Sara Volota bei klasikinių ir šiuolaikinių šokių grupės „Dzirnas” (Latvija) vadovas Agris Daņiļevičs.

Žiuri sprendimu festivalio laureatais tapo:

Šou šokio kompozicjų konkurse:

Grand Prix – Kauno dziudo klubo šokių grupė „Blazing steps”

I vieta – Šiaulių šokio klubo „Flamingas” šokėjai

II vieta – Klaipėdos vaikų ir jaunimo klubo „Saulutė” šokių grupė ‘Intro”

III vieta – Vilniaus šokių grupė „Da cats”

Šiuolaikinių šokių kompozicijų konkurse:

Grand Prix – Pabradės meno mokyklos šokių grupė „Gelmė”

I vieta – Lietuvos vaikų ir jaunimo centro šokių grupė „Gama”

II vieta – „Heterostudio” (Estija)

III vieta – Vilniaus kurčiųju reabilitacijos centro šokių grupė „Tyla”

Antrąją festivalio dieną (lapkričio 18 d.) visi festivalio dalyviai „Europos” prekybos centre surengė momentinę šokio akciją ,,Šokantis miestas”. Dainuojant Jurgai, antrajame ir trečiajame prekybos centro aukštuose voromis išsirikiavę šokėjai vienu metu atliko improvizuotus judesius. Per „Europą” nuvilnijo įspūdinga šokėjų banga.

Lapkričio 19 d. „Siemens” arenoje vyko nemokamas festivalio laureatų bei svečių koncertas. Tai Lietuvos vaikų ir jaunimo centro bei Vilniaus savivaldybės dovana sostinės gyventojams ir svečiams.

„Siemens” arenoje šoko šiuolaikinio šokio grupė „Dzirnas” (Latvija), vadovaujama Agrio Daņiļevičs, kuris Lietuvoje žinomas kaip miuziklo „Velnio nuotaka” choreografas. Profesionalių šokėjų grupė parodė šokio spektaklį „The King”, pagal legendinės grupės „Queen” muziką. Taip pat pasirodė geriausia Lietuvoje breiko šokių grupė „Invisible soul”, LVJC mušamųjų grupė „Drum power” (vadovas Darius Pašiūnas), žinoma dainininkė Daina Bilevičiūtė ir „Meilės deivės”.

Festivalis „Lietaus žydėjimas” – ne tik nekasdienė pramoga žiūrovams, bet ir naudingos pamokos šokėjams bei pedagogams. Festivalio metu buvo surengti kūrybiškumo ugdymo seminarai apie praktinius kūrybos skatinimo būdus, metodus, kūrybinių sprendimų priėmimo technikas. Anot Vilmos Smaliukienės, vaikai, jaunimas, šokio pedagogai įgijo žinių ne tik seminaruose: dalyvavimas tokiuose renginiuose puikiai ugdo bręstančio žmogaus savarankiškumą ir atsakingumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.