Kompanija „Schneider Electric“ rengs išvažiuojamąsias paskaitas KTU studentams

Elektros įrangos ir jos komponentų, pramoninių automatinių įrenginių gamintoja ir tiekėja, tarptautinė kompanija „Schneider Electric” nuo šiol savo biure Vilniuje rengs paskaitas Kauno technologijos universiteto studentams. Kompanijoje dirbantys specialistai dalinsis su studentais praktinėmis žiniomis, pristatys savo darbo specifiką.
„Su Kauno technologijos universitetu bendradarbiaujame jau keletą metų ir labai džiaugiamės galėdami suteikti studentams papildomų žinių bei pasidalinti sukaupta patirtimi. Šiais metais surengėme pirmąją išvažiuojamąją paskaitą KTU valdymo technologijų katedros studentams, planuojame rengti jas ir kitais metais. Šiose paskaitose studentus supažindinsime su naujausiais produktais elektros pramonėje bei šiuolaikine įranga, diegiama tiek didžiausiose pramonės įmonėse, tiek privačiuose gyvenamuosiuose namuose”, – sakė kompanijos „Schneider Electric” generalinis direktorius Gediminas Abartis.
Pasak jo, verslo įmonių bendradarbiavimas su mokslo institucijomis yra labai reikalingas ir naudingas abiems pusėms. Tokiu būdu studentams suteikiama galimybė įgyti daugiau praktinių žinių, o verslas laimi sulaukęs geriau parengtų specialistų.
Išvažiuojamosiose paskaitose studentams bus pristatyti naujausių mokslinių tyrimų rezultatai. Pasak Gedimino Abarčio, bendrovė „Schneider Electric” 5 proc. kasmetinių kompanijos pajamų investuoja į mokslinius tyrimus, naujų produktų kūrimą ir esamų tobulinimą, naujausių technologijų kūrimą, o kompanijos tyrimų centrai veikia visame pasaulyje.
Atlikdama mokslinius tyrimus kompanija nuolat bendradarbiauja su universitetais ir privačiomis laboratorijomis daugelyje pasaulio šalių. Kompanijos specialistai, turėdami naujausias žinias mokslinių tyrimų srityje stengsis jas perduoti ir KTU studentams. Pirmojoje paskaitoje studentai sužinos apie įmonės darbą pramonės automatikos, gyvenamųjų namų, statybos, infrastruktūros sektoriuje ir apie šių sektorių produktus, taip pat bus kalbama apie pastatų automatiką ir apsaugą.
Kompanija „Schneider Electric” jau ne pirmi metai suteikia KTU studentams galimybę atlikti mokomąsias praktikas. Praėjusiais metais kompanijos biure Vilniuje du geriausi KTU Valdymo technologijų katedros studentai atliko keturių savaičių mokomąją praktiką. Šiemet, lapkričio mėnesio pabaigoje, į kompaniją taip pat atvyks du studentai. Jie keturias savaites stebės įmonės darbą Pramonės automatikos skyriuje.
Kompanija „Schneider Electric” taip pat padeda modernizuoti KTU Procesų valdymo katedros laboratoriją dovanodama jiems reikalingą įrangą, aktyviai finansuoja mokomųjų priemonių studentams leidybą. Šiuo metu yra rengiamas kompanijos finansuojamas KTU Valdymo technologijų katedros leidinys „Programuojamieji valdikliai. Laboratoriniai darbai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.