“Dainas iš Europos širdies” gaubs “arabiška naktis”

Lapkričio 24 ir 25 dienomis Kauno dramos teatre bus parodyti du populiariausi „Audronio Liugos produkcijos” (ALP) spektakliai – žiūrovų pamėgta „Arabiška naktis” ir naujausia premjera – „Liūdnos dainos iš Europos širdies”.

Šįmet pirmą kartą ALP įgyvendino unikalų tarptautinį projektą. Beveik metus garsiausias suomių režisierius ir dramaturgas Kristianas Smedsas kartu su aktore Aldona Bendoriūte, publikai puikiai pažįstama iš Eimunto Nekrošiaus ir Oskaro Koršunovo spektaklių, sukūrė neįprastą Dostojevskio „Nusikaltimo ir bausmės” versiją. Spektaklis buvo repetuojamas ir pristatomas Vilniuje, Briuselyje, Helsinkyje, kur jo autoriai sėmėsi įkvėpimo „dainoms iš Europos širdies”.

„Liūdnos dainos iš Europos širdies” susideda iš dešimties scenų-dainų. Dostojevskio romane pagrindinis personažas yra žudikas Raskolnikovas, o Kristiano Smedso dėmesio centre atsiduria Sonia, jo mylimoji. Sonią vaidinanti aktorė Aldona Bendoriūtė atlieka ir visus pagrindinius romano vaidmenis. Smedsas perkelia „Nusikaltimo ir bausmės” herojus ir jų istorijas į XXI amžiaus Europą. Pavyzdžiui, į Lietuvos provinciją ar Paryžiaus priemiesčius…

„Arabiškoje naktyje” šiuolaikinio didmiesčio daugiaaukščio kasdienės gyvenimo istorijos pavirsta neįtikimiausias ir magiškais įvykiais, tarsi atkeliavusiais iš Šecherezados „Tūkstančio ir vienos nakties”. Modernus šiuolaikinio gyvenimo ritmas ir įvaizdžiai susipina su archajiškų pasakų stebuklais bei intrigomis, kurie
Schimmelpfennigo pjesės jaunų žmonių gyvenimą paverčia magiškuoju realizmu, o jų kasdienybę – mūsų dienų „Arabiška naktimi”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.