“Otelas”: tarp meilės ir pavydo

Choreografė Anželika Cholina apie savo naujausią šokio spektaklį „Otelas” sako: „Manasis „Otelas” – apie viską griaunančius pavydo nuodus, meistriškai užaugintus iš mažos kibirkštėlės blogo žmogaus…”

Lapkričio 21 d. šis spektaklis bus rodomas „Girstučio” kultūros centre.

A.Cholinos šokio spektaklis „Otelas”, kurio premjera įvyko 2006 m. gegužės 30 d., yra naujausias jos darbas vyro ir moters paslapties tematika, apie meilę ir pavydą, apie tai, kaip lengvai klasta ir apgaule pasėjamas pyktis beatodairiškai mylinčioje sieloje. „Vienintelis pakuždėtas žodis… vienintelis išgirstas žodis… ir viskas. Nieko nebėra. Meilė bejėgė…” – spektaklio scenografo Marijaus Jacovskio žodžiai taikliai apibūdina šią tragediją.

Šekspyriškoji stiprių jutimų maišatis, meilės ir pavydo kova perteikiama pagrindinių personažų šokyje. „Esu patenkinta vykusiai savo artistų sukurtais vaidmenimis. Ypač šiame spektaklyje atsiskleidė Aurimas Sibirskas, sukūręs neįtikėtinai įtaigų Jagą, kuris yra spektaklio ašis. Sudėtingas vaidmuo teko ir kordebaletui, kur masė virsta iš jūros į turkų karius, o paskui transformuojasi į juodąsias mintis”, – pasakoja choreografė.

Spektakliui kostiumus kūrę Vida Simanavičiūtė ir Aleksandras Pogrebnojus ieškojo, kaip aprengti piktas mintis ir neviltį, kokias rasti formas pavydui ir nekaltumui. Lengvi, šokyje plevėsuojantys apdarai skraidina žiūrovams spalvas ir emocijas, Otelas ir jo kariauna puikuojasi mundurais, o Dezdemona dėvi sniego baltumo suknelę, simbolizuojančią nekaltą sielą.

Lapkričio 21 d. „Girstučio” kultūros centre pristatomame spektaklyje Otelo partiją atliks Nerijus Tauskus, Dezdemoną šoks Margarita Makejeva, Jagą – Aurimas Sibirskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.