Uždanga pakyla “Grafaitės Maricos” premjerai

Šiandien į Muzikinį teatrą susirinkusi publika pamatys populiariąją Imrės Kalmano operetę, kuri šioje scenoje įkūnyta jau ketvirtą kartą. 1924 metais pirmąsyk rampos šviesą Vienoje išvydusi „Grafaitė Marica” iki šiol pergalingai keliauja per viso pasaulio teatrų scenas.

„Grafaitę Maricą” pastatė Sankt Peterburgo Marijos operos ir baleto teatro režisierius Aleksejus Stepaniukas, garsėjantis savo operų spektakliais Rusijoje ir užsienyje. Jo kūrybiniame dosjė figūruoja tik vienas susitikimas su operete, bet tai buvo būtent „Grafaitė Marica”. Dabar A.Stepaniukas buvo pakviestas įkūnyti ją Muzikinio teatro scenoje. „Aš myliu Lietuvą ir jos menininkus, todėl pasiūlymą bendradarbiauti mielai priėmiau. Prieš šešerius metus statant Marijos teatre „Aidą” teko dirbti su soliste Irena Milkevičiūte. Iki šiol labai šviesiai prisimenu tą puikų bendradarbiavimą su talentinga ir, manau, nepakankamai įvertinta soliste. Muzikinio teatro kolektyvas man irgi paliko malonų įspūdį – tai žmonės, mokantys atsidavusiai, profesionaliai dirbti. Pats teatro pastatas taip pat ypatingas – rodos, jauti į jo sienas įsigėrusią muzikos, garsių asmenybių – Fiodoro Šaliapino, Kipro Petrausko aurą”, – prieš premjerą „Kauno dienai” kalbėjo režisierius Aleksejus Stepaniukas.

Spektaklio statytojų komandoje yra ir daugiau užsienio menininkų – scenografiją sukūrė dailininkas iš Austrijos Friederis Kleinas, šokius pastatė gerai žinomas Rusijoje choreografas Davidas Avdyšas. XX amžiaus pradžios elegancija dvelkiančių kostiumų autorė – dailininkė Kotryna Daujotaitė. „Grafaitę Maricą” diriguoja Jonas Janulevičius.

Neverta nė aiškinti, apie ką ši operetė – žinoma, apie meilę, jos teikiamas kančias, netikėtumus ir laimę. Pagrindinių herojų jausmus perteiks ir išdainuos Maricos vaidmenį kuriančios solistės Raminta Vaicekauskaitė ir Nomeda Vilkanauskaitė, Tasilo – solistas Raimondas Baranauskas ir Klaipėdos muzikinio teatro primarijus Mindaugas Gylys. Susitiksime ir su žaismingais bei komiškais personažais, be kurių neapsieina nė viena klasikinė operetė. Tai kunigaikštis Dragomiras Populeskus (Tomas Ladiga ir Gediminas Maciulevičius), baronas Ištvanas Liebenbergas (Kęstutis Alčauskis ir Žanas Voronovas), Liza (Živilė Lamauskienė ir Kristina Siurbytė), kunigaikštienė Kudenštain (Danutė Dirginčiūtė ir Eleonora Kliučiūtė).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.