Druckerį pakeis Sagadinas

Vilniaus „Lietuvos ryto” krepšinio klubas abipusiu susitarimu nutraukė kontraktą su treneriu iš Izraelio 39 metų Sharonu Druckeriu. Jį pakeis 54 metų slovėnas Zmago Sagadinas.

Vilniaus „Lietuvos ryto” klubą po pralaimėtų ULEB taurės turnyro rungtynių išvykoje Bambergo „Brose Baskets” komandai rezultatu 77:78 sudrebino permainos. Aukšto lygio krepšinio nedemonstruojančios sostinės ekipos vyriausiojo trenerio pareigas vakar buvo priverstas palikti krepšinio specialistas iš Izraelio Sharonas Druckeris. Kontraktas su juo buvo nutrauktas abipusiu susitarimu. Lietuvą Druckeris paliks šiandien, kartu su juo išvyks ir abu asistentai – izraelietis Avneras Yaoras ir serbas Dušanas Gvozdičius.

Jau kurį laiką šalies krepšinio pasaulyje sklandė kalbos, kad nuo liepos pradžios komandai vadovavusio Druckerio treniruotės yra gana žemo lygio. Be to, itin visiems į akis krito žydo nepasitikėjimas prieš šį sezoną „Lietuvos ryto” įsigytu vidurio puolėju Eurelijumi Žukausku. Veteranas per iki šiol vykusias Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų rungtynes aikštėje pasirodydavo tik epizodiškai, nors pats tvirtino, kad yra visiškai atsigavęs po praeitą sezoną patirtos sunkios traumos. Per ULEB taurės turnyro mačus Žukauskas visą laiką sėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolo. „Lietuvos rytas” turėjo daug sunkumų kovodamas su varžovais po krepšiais, tačiau tai neprivertė trenerio suteikti galimybę gerai varžovų metimus blokuojančiam ir kovą dėl atšokusių kamuolių galinčiam sustiprinti aukštaūgiui. „Dėkojame Druckeriui už darbą. Tačiau nesutapo jo ir klubo vadovybės požiūris į lietuvių ir legionierių vaidmenį komandoje. Druckerio propaguojama krepšinio filosofija pasirodė Lietuvoje neįprasta: daugiau dėmesio puolimui, o gynyba – tarsi antraeilis dalykas. Tą, manau, pastebėjo ir sirgaliai. Susiklosčius tokioms aplinkybėms belieka skirtis”, – susidariusią padėtį komentavo „Lietuvos ryto” klubo direktorius Jonas Vainauskas.

Vadovaujant Druckeriui Vilniaus ekipa laimėjo 2 iš 3 mačų ULEB taurės turnyre, LKL nugalėjo per visus 4 mačus, o SEB BBL per 8 mačus patyrė vieną pralaimėjimą – išvykoje nusileido „ASK Riga”. Be to, „Lietuvos rytas” tik po pratęsimo nugalėjo Tartu „Rock”, turėjo vargo ir per rungtynes su „Šiauliais”.

„Vilniečiams esu dėkingas už man suteiktą galimybę išbandyti save stipriame klube. Traukiuosi, nes suprantu, jog „Lietuvos ryto” vadovų ir mano vizija dėl komandos žaidimo pernelyg skiriasi”, – taip apie karjeros Lietuvoje pabaigą sakė pats Druckeris.

Vakarinei „Lietuvos ryto” treniruotei vakar vadovavo fizinio pasirengimo treneris Juozas Šapalas, o tuo metu paaiškėjo, kad Druckerį pakeis patyręs Slovėnijos krepšinio Zmago Sagadinas. Buvęs Liublianos „Olimpijos” ir Belgrado „Crvenos Zvezdos” treneris su „Lietuvos rytu” turėtų pasirašyti kontraktą iki sezono pabaigos. Slovėno Vilniuje laukiama šį savaitgalį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.