Kiokušin karatė meistrų sėkmė Švedijoje

Atvirajame Švedijos kiokušin karatė čempionate Geteborge dalyvavę lietuviai dar kartą įrodė, kad yra vieni stipriausių kovotojų Europoje.

Šiomis varžybomis Lietuvos kiokušin karatė meistrai pradėjo pasirengimą kitų metų kovoms – balandžio mėnesį Vilniuje vyksiančioms Europos pirmenybėms. Jose bus dalijami kelialapiai į 2007 metų pasaulio čempionatą Japonijoje.

Švedijos čempionais sunkaus svorio kategorijoje (iki 90 kg) tapo vilnietis Darius Gudauskas („Kanku”) ir kaunietė Margarita Čiuplytė („Rifas”, svorio kategorija iki 65 kg), vicečempiono titulą pelnė Orestas Procas (Kauno „Fortitudo”, iki 80 kg), trečiąją vietą iškovojo Mindaugas Pavilionis („Rifas”, iki 90 kg).

„Atvirasis Švedijos čempionatas buvo labai aukšto lygio, dalyvavo daug stiprių kovotojų iš 10 Europos valstybių, nes jau visiems prasidėjo pasirengimas kitų metų Europos čempionatui, – pasakojo Lietuvos rinktinės ir „Rifo” treneris Ričardas Poška. – Mūsų šalies sportininkai buvo tarp lyderių, demonstravo puikią techniką ir kovos dvasią”.

D.Gudauskas, nugalėjęs gruziną Eduardą Janoašvilį, po to – švedą Fredriką Olsoną, sunkioje finalo kovoje po pratęsimo įveikė japoną Takatsugu Naito ir iškovojo aukso medalį.

Būtent šis Japonijos kovotojas užtvėrė kelią į finalą M.Pavilioniui – jų dvikovos su trimis pratęsimais ant tatamio neužteko laimėtojui išaiškinti. Japono pergalę lėmė tamešivari – lentučių laužymo – testas. M.Pavilionis buvo apdovanotas specialiu prizu už kovos dvasią.

Vėl puikią techniką ir tvirtą charakterį demonstravo šių metų Europos čempionė M.Čiuplytė, finale nugalėjusi pasaulio čempionato prizininkę iš Japonijos Kumiką Sunakavą.

Pagirtinai kovęsis Vilijos Korsakovienės auklėtinis O.Procas tik finale neatsilaikė prieš labiau patyrusį kiokušin karatė veteraną iš Švedijos Džimį Koliną.

„Orestas kovojo visai gerai, kol patyręs švedas jo „neužmigdė” – tuomet mūsų sportininkas praleido smūgį į galvą ir patyrė nokdauną”, – pasakojo R.Poška.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.