Ministras gulinčių nespardo

Vidaus reikalų ministerijos vadovas Raimondas Šukys vakar dėl savo susitikimo su Viktoru Uspaskichu buvo priverstas teisintis Seime

R.Šukys Seimo narius bandė įtikinti, kad praėjusią savaitę savo iniciatyva susitikęs su Rusijoje nuo Lietuvos teisėsaugos besislapstančiu Darbo partijos įkūrėju V.Uspaskichu bandė padėti tiek Lietuvos valstybei, tiek ir pačiam bėgliui. Ministras turėjo atlaikyti Seimo narių priekaištus ir kaltinimus tuo, kad susitikdamas ir bendraudamas su V.Uspaskichu peržengė savo kompetencijos ribas ir pakenkė ikiteisminiam tyrimui, kurį atlieka Generalinė prokuratūra. R.Šukys iš parlamento tribūnos pakartojo žodžius, jog jis tik paragino V.Uspaskichą sugrįžti į Lietuvą ir duoti parodymus prokurorams bei patikino bėglį, jog jo byla nebus politizuojama.

„Noriu pabrėžti, kad paraginau jį savanoriškai grįžti ir duoti parodymus. Aš neraginau prisipažinti – tai būtų traktuojama turbūt kaip spaudimas arba tyrimo politizavimas”, – patikino R.Šukys.

Atsakydamas į buvusio frakcijos kolegos liberalo Eligijaus Masiulio, po frakcijos skilimo atsidūrusio kitoje barikadų pusėje, klausimą, kas ministrą paskatino taip „neatsargiai” pasielgti, liberalcentristas R.Šukys pareiškė, be kitų motyvų, vadovavęsis ir žmogiškumo principu.

„Jeigu oponentas suklupo, tai aš nelaikau savo pareiga jį suspardyti iki galo ar pribaigti. Reikia jam padėti atsitiesti. Tas mano elgsenoje buvo Rolando Pakso atžvilgiu, taip bus ir V.Uspaskicho atžvilgiu. Lygiai taip pat pasielgsiu bet kurio kolegos, taip pat ir jūsų, kolega Eligijau Masiuli, atžvilgiu, kaip jau elgiausi praėjusią vasarą, kai jums buvo mesti kaltinimai, kad jūs neva frakcijos narių, taip pat ir mano, balsus žadėjote vienai įmonei priimant vieną ar kitą įstatymą. Aš jus tada gyniau, netikėjau kaltinimais ir netikiu dabar”, – užtikrino R.Šukys.

Beje, Liberalų sąjūdžio frakcija vakar kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydama įvertinti vidaus reikalų ministro veiksmus. Parlamentarai prokuratūros teiraujasi, ar ministro veiksmuose nėra nusikalstamos veikos požymių.

R.Šukys savo sprendimą susitikti su V.Uspaskichu motyvavo ir tuo, kad neva vieši bėglio pareiškimai ir siekimas Rusijoje gauti politinį prieglobstį žemina Lietuvos valstybę ir daro jai žalą. Į konservatoriaus Andriaus Kubiliaus klausimą, kodėl gi tokia situacija turėtų užtraukti gėdą Lietuvai, R.Šukys atsakė, kad V.Uspaskicho atvejis yra išskirtinis. „Tai yra buvęs Seimo narys, mūsų kolega šešerius metus, buvęs ministras, tris kartus prisiekęs Lietuvos valstybei”, – vardijo išskirtinius bėglio bruožus ministras.

„Šis susitikimas Lietuvai duos daugiau žalos nei naudos”, – papriekaištavo parlamentaras Algimantas Salamakinas, tačiau R.Šukys nenorėjo su tuo sutikti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Ministras gulinčių nespardo"

  1. Anriete

    Ministras pasielgė kaip Krekenavos firmos atstovas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.